Ekşi Sözlük'e erişim engeli

Ekşi Sözlük’e erişim engellendi. Kararı Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu verdi. Karara “milli güvenlik ve kamu düzeninin korunması" gerekçe gösterildi. Ekşi sözlük, yaptıkları yalan haberlerle depremlerinden ardından “psikolojik savaş merkezi” konumuna yerleşmişti.

Ekşi Sözlük'e erişim engeli - Resim : 1

Türkiye’nin afet ile mücadele ettiği bir dönemde “psikolojik savaş merkezi” görevi yürüten Ekşi Sözlük internet sitesine Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu kararı ile erişim engeli getirildi. Karar, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun sitesinde yayımlandı. Erişim engeli kararının, 5651 sayılı yasanın 8/a maddesinde düzenlenen milli güvenlik ve kamu düzeninin korunması gerekçesiyle alındığı belirtildi.

Ekşi Sözlük'e erişim engeli - Resim : 2

Ekşi Sözlük’te de sosyal medya platformlarındaki gibi sahte çağrı içerikleri ile arama-kurtarma çalışmaları sekteye uğratıldı. Ekşi sözlük “Baraj patladı” ve “Suriyeliler yurdu yağmalıyor” gibi yalanları da yayıldığı merkezlerden biri oldu.

6 Şubat’tan 15 Şubat’a kadar Ekşi Sözlüğün “psikolojik savaş merkezi” olarak çalıştığı, kitleleri yönlendirerek yalan, panik, korku yaymanın yanı sıra fitne ve bozguncu içerik ve gündemler oluşturduğu tespit edildi. Ancak 15 Şubat’ta sonra Ekşi Sözlük’teki devlet karşıtı, iç savaş kışkırtıcısı, Suriyeli düşmanı, yalan haber içeriği olan konular kaldırılması dikkat çekti.

Milli güvenlik ve kamu düzeninin korunması gerekçesiyle erişimi engellenen Ekşi Sözlük'ten ise kararın ayrıntısı hakkında bilgi sahibi olduktan sonra açıklama yapılacağı bilgisi paylaşıldı.

# ekşi sözlük # BTK # Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu # erişim engeli