Hasarlı evler internetten görülebilecek

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Gaziantep'in Nizip ilçesinde incelemelerde bulundu. Hasar tespit çalışmalarının başladığını kaydeden Bakan Kurum, vatandaşların E-Devlet üzerinden binasının hasarlı olup olmadığını kontrol edebileceğini açıkladı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Gaziantep'in Nizip ilçesinde incelemelerde bulundu. 10 ilde eş zamanlı olarak Cumhuriyet tarihinin en büyük afet konut seferberliğinin başlatılacağını söyledi. 

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası çalışmaları sürüyor. Enkazdan kurtarma çalışmaları sürerken yeni bir uygulama hayata geçti. Deprem bölgesinde evlerinin hasar durumunu öğrenmek isteyen vatandaşlar e-devlet veya hasartespit.csb.gov.tr internet adresinden evlerinin durumunu görebilecek.

Uygulamayı duyuran Bakan Kurum, "Bakan Kurum: Vatandaşlarımız adres ve TC kimlik numaralarını girerek, e-devlet üzerinden ya da hasartespit.csb.gov.tr adresinden evlerinin hasar durumlarını görebilirler. Orta hasarlı, ağır ve acil yıkılacak evlere kesinlikle girilmemeli." ifadelerini kullandı.

# Murat Kurum # e-devlet # Kahramanmaraş # deprem