9 ülkenin büyükelçisi Dışişleri'ne çağrıldı

Konsolosluklarını kapatan ülkelerin de aralarında olduğu 9 ülkenin büyükelçisi Dışişleri Bakanlığına çağrıldı. Büyükelçilere, eş zamanlı alınan faaliyet durdurma kararlarından duyulan rahatsızlık iletildi. Bu tür yaklaşımların, terör örgütlerine hizmet ettiği vurgulandı.

'Güvenlik tehdidi' bahanesiyle İstanbul'daki konsolosluklarının çalışmalarına ara veren Almanya, Hollanda, İngiltere ve İsviçre'nin de bulunduğu 9 ülkenin büyükelçileri Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı.

Dışişleri kaynaklarından verilen bilgiye göre, Büyükelçilere, eş zamanlı olarak alınan faaliyet durdurma kararlarından Türkiye'nin duyduğu rahatsızlık iletildi. Bu tür yaklaşımların, terör örgütlerine hizmet ettiği vurgulandı.


9 BÜYÜKELÇİ DIŞİŞLERİ'NE ÇAĞRILDI

- Ülkemizde bulunan tüm diplomatik misyonların güvenliklerinin uluslararası sözleşmeler temelinde sağlandığı hatırlatılmış, konuya ilişkin tepkimiz aktarılmıştır. Bu tür eş zamanlı faaliyetlerin orantılı ve sağduyulu bir yaklaşım teşkil etmediği, bu tarz yaklaşımların ancak terör örgütlerin sinsi gündemlerine hizmet ettiği vurgulanmıştır. Dost ve müttefik ülkelerden beklentimizin güvenlik birimlerimizle iş birliği olduğu belirtilmiştir.
# dışişleri bakanlığı # türkiye # başkonsolos # konsolosluk