Türkiye-Suriye-Rusya-İran dörtlü görüşmesinin tarihi açıklandı

Türkiye, Rusya, İran ve Suriye dışişleri bakan yardımcılarının katılacağı dörtlü görüşmeyle ilgili Moskova'dan açıklama geldi. Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Mihail Bogdanov, görüşme için Nisan ayını işaret etti.

Ankara-Şam ilişkilerinin normalleştirilmesi için Türkiye, Rusya, İran ve Suriye dışişleri bakan yardımcıları bir araya gelecek. Görüşmeyle ilgili Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Mihail Bogdanov'dan açıklama geldi.

Bogdanov, görüşme için Nisan ayını işaret etti. Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı “Nisan başında, Moskova’da olacağını düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Bogdanov, Ramazan ayı da dahil birçok farklı durumun görüşmenin organizasyonunda etkili olduğunu ancak çalışmaların devam ettiğini belirtti. "Çok önemli stratejik hedef olan Suriye-Türkiye ilişkilerinin normalleştirilmesine yönelik arabuluculuk misyonunun başarıyla sona ereceğini umuyoruz" dedi.

Ancak Ankara, Şam yönetimiyle görüşme için somut adım atmamakta ısrarcı. Hatta bölgede Suriye ile değil ABD ile iş birlikleri dahi konuşuldu.

# türkiye # suriye # rusya # iran # moskova