ABD Akdeniz'deki Silah Yığınağını Arttırıyor! ABD Uçakları Atina Yakınlarına Konuşlandırıldı!

ABD'ye ait çok sayıda askeri uçağın Yunanistan'daki Suda Üssü'nde konuşlandığı ve Atina yakınlarındaki Elefsina Askeri Havaalanı'na da ABD askeri uçaklarının benzer şekilde konuşlandırılmaya başlandığı ileri sürüldü.

ABD Akdeniz'deki Silah Yığınağını Arttırıyor! ABD Uçakları Atina Yakınlarına Konuşlandırıldı!

ABD, Akdeniz'de tehlike olmayı sürdürüyor. Yunanistan'a yığınak yapan ABD'nin savaş uçaklarını Atina yakınlarındaki askeri havaalanına konuşlandırmaya başladığı iddia edildi.

ABD Yunanistan'daki Askeri Varlığını Arttırıyor

"CNN Greece" haber sitesinde yer alan habere göre, Siyonist İsrail-Filistin savaşının başlamasının ardından her ihtimale karşı hazır olmayı amaçladığını öne süren ABD, askeri uçaklarını konuşlandırmak için Yunanistan Silahlı Kuvvetlerinin altyapısını kullanmak istedi. CNN Greece'in Girit'teki Suda Üssü'nden elde ettiği fotoğraflarda, ABD'ye ait 7 hava ikmal aracı, 10 C-130 nakliye uçağı, KC-135 tipi bir havada yakıt ikmal uçağı, Boeing P-8 Poseidon tipi bir anti-denizaltı ve anti-yüzey savaş uçağı görüldü. Haberde, ABD'nin büyük askeri uçaklarının konuşlanması için kullanmayı talep ettiği Elefsina Askeri Havaalanı'na ABD'ye ait uçakların hafta sonu gelmeye başladığı öne sürüldü.

Kaynak: Anadolu Ajansı

# abd # yunanistan # akdeniz