Bayraktar Kızılelma ABD'de yakından izleniyor

Türkiye’nin ilk insansız savaş uçağı Bayraktar Kızılelma, ilk uçuşunu başarıyla tamamladı. 2023'te gökyüzüyle buluşması planlanan Kızılelma’nın erken uçuşu ABD ve Yunan basınına da yansıdı.

Tekirdağ Çorlu'da bulunan Akıncı Uçuş Eğitim ve Test Merkezi'nde tarihi anlar yaşandı. Türkiye’nin ilk insansız savaş uçağı Bayraktar Kızılelma, ilk uçuşunu başarıyla tamamladı.

Bayraktar KIZILELMA, AKINCI Uçuş Eğitim ve Test Merkezi’nde ilk uçuş öncesi gerekli testlerin tamamlanmasıyla birlikte 14.59’da havalandı.15.17’de ilk uçuşunu başarıyla tamamlayarak iniş yaptı.

Baykar Yönetim Kurulu Başkanı ve Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar, sosyal medya hesabından o tarihi anın görüntülerini “Daha fazla yerde tutamadık” notuyla paylaştı.


En zorlu görevlerin üstesinden gelecek olan Bayraktar KIZILELMA’nın 6 ton kalkış ağırlığına sahip olması hedefleniyor. Milli tüm mühimmatları kullanacak olan insansız savaş uçağı, planlanan bin 500 kilogram faydalı yük taşıma kapasitesiyle büyük bir güç çarpanı olacak. Kızılelma'nın en önemli özellikleri arasında ise kullandığı yapay zeka yer alıyor.

2023’te gökyüzüyle buluşması planlanan Kızılelma’nın erken uçuşu ABD ve Yunan basınına da yansıdı. ABD'nin önde gelen dergilerinden Forbes, Kızılelma'nın gökyüzüyle buluşmasının ardından 2023 yılında ilk uçuşlarını yapması planlanan Milli Muharip Uçak, Bayraktar Kızılelma, Hürjet ve Göksungur’u mercek altına aldı.

# abd # bayraktar # bayraktar kızılelma