İsrail'den Cenin'e baskın: 3 Filistinli hayatını kaybetti

İsrail, Suriye ve Filistin'de, saldırgan tutumuna devam ediyor. İsrail, Suriye'de Halep Havaalanı'na hava saldırısı düzenledi. Filistin'de Cenin kampına baskın düzenledi. Saldırılar sonucu biri çocuk olmak üzere çok sayıda sivil ve asker hayatını kaybetti.

İsrail, Suriye ve Filistin'de saldırılarına devam ediyor.

Cenin'e ardı ardına baskın düzenleyen işgalci İsrail güçleri, kasabaya gizlice girerek, içinde üç genç olan araca ateş açtı. Hayatını kaybeden gençlerin, Filistin Kudüs Tugayları'na bağlı olduğu bilgisine ulaşıldı.

Bir gün önce işgalci İsrail askerlerinin Cenin kampında açtığı ateş sonucu ağır yaralanan 14 yaşındaki Waleed Nassar'da hayatını kaybetti.

Üç gencin öldürülmesi ve bir çocuğun ölümüyle birlikte 2023'ün başından bu yana İsrail güçleri tarafından öldürülen Filistinli sayısı 14'ü çocuk ve 1'i kadın olmak üzere 78'e yükseldi.

Filistin'de agresif tutumunu ısrarla sürdüren İsrail, Suriye sahasında da saldırgan tutumunu devam ettiriyor.

Suriye Savunma Bakanlığı'nın yaptığı açıklamada İsrail'in Halep Uluslararası Havaalanı'na hava saldırısı düzenlediğini duyurdu. Maddi hasar meydana gelen havaalanında uçuşların bir süreliğine durdurulduğu açıklandı.

# filistin # israil # cenin