Peskov: "Putin ile Erdoğan özel ilişkilere sahip"

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Putin'in özel ilişkiler sahip olduğunu belirtti. Peskov, ". Bu ilişkiler gerçekten karşılıklı güvene, karşılıklı saygıya ve üstlendikleri yükümlülüklere bağlılığa dayanıyor" ifadelerini kullandı.

Peskov: "Putin ile Erdoğan özel ilişkilere sahip"

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, gazetecilere gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile ayrı bir diyaloğu olduğunu belirten Peskov, gerekirse bu diyaloğun devam edeceğini söyledi.

“PUTİN İLE ERDOĞAN İLİŞKİSİ GÜVENE DAYANIYOR”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Fransa Cumhurbaşkanı Macron ile ilgili son değerlendirmesinin sorulması üzerine Peskov, Türkiye-Fransa ilişkileri hakkında yorum yapamayacaklarını dile getirdi.

Peskov, “Putin ile Erdoğan özel ilişkilere sahip. Bu ilişkiler gerçekten karşılıklı güvene, karşılıklı saygıya ve üstlendikleri yükümlülüklere bağlılığa dayanıyor. Söz ve yükümlülükleri yerine getirme yeteneği karşılıklı olarak değer bulmaktadır.” ifadelerini kullandı.

İran'ın İsfahan şehrindeki askeri tesise yönelik düzenlenen saldırıyla ilgili de yorum yapan Peskov, egemen devletlere yönelik bu tür eylemlerin sadece kınanabileceğini söyledi. Peskov şu ifadeleri kullandı:

- 28 Ocak'ta İran'ın İsfahan vilayetinde bulunan savunma kuruluşlarından birine saldırı düzenlendi. Halihazırda sakin olmaktan uzak olan bu bölgede tansiyonun kontrolsüz bir şekilde artmasına yol açabilecek her türlü provokatif eylemi şiddetle kınıyoruz.

Kaynak: Anadolu Ajansı

# kremlin # Dmitriy Peskov # vladimir putin # rusya # türkiye