Kamuda çalışan mühendislerden intibak talebi

Kamu ve Kamu İktisadi Teşekkülü (KİT) kurumlarında çalışan işçilerden Mühendislik Fakültesini bitiren işçiler, gerekli olan mühendislik intibakları yapılmadığı için işçi mühendislik kadrosuna geçirilmiyor.

Kamuda çalışan mühendislerden intibak talebi

T.C. Devlet Demiryolları, Karayolları Genel Müdürlüğü, Devlet Su İşleri, TEİAŞ, MSB'ye bağlı TSK fabrikaları gibi devlet kurumlarında 2015 yılından itibaren alınan işçi mühendis kadrosu çalışanları, meslektaşları gibi mesleklerinin ve unvanlarının gereği olan müdürlüklerde, uygun pozisyonlarda çalışamadıklarını, meslekleriyle ilgili toplantılara, seminerlere, eğitimlere katılamadıklarını ve bu haklardan mahrum kaldıklarını belirtti.

İşçiler, devlete mali yük getirmeyecek intibak taleplerinin yerine getirilip, işçi mühendis kadrosunda çalışmak için mücadele vermektedirler.

Kamu kurumları ve KİT'lerde çalışan mühendisler 2015 yılından itibaren, çeşitli gerekçelerle, iş sözleşmesine dayalı olarak 4857 sayılı İş Kanunu'na tabi personel olarak alınıyor. Fakat kamuda işçi olarak istihdam edilip sonradan mühendislik fakültesini bitirip mühendislik diplomasına hak kazanan kamu işçileri, işçi mühendis kadrosuna alınmadıklarını belirtti.

4857 Sayılı İş Kanunu'nda, işçilerin görevde yükselmesini engelleyici madde, kanun, KHK olmadığını belirten işçiler, branşında uzman olmalarına rağmen işçi mühendislik kadrosuna alınmadıklarını ve çeşitli nedenle intibakları yapılmadığını bildirdi.

# KİT # işçi # mühendis