7 şehirde Bozdoğan-26 operasyonları! İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya detayları açıkladı

Terör örgütü DEAŞ'a yönelik 7 şehirde "Bozdoğan-26" operasyonları gerçekleştirildi. Operasyonların ayrıntılarını açıklayan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 20 şüphelinin yakalandığını bildirdi.

7 şehirde Bozdoğan-26 operasyonları! İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya detayları açıkladı

Yurt genelinde terör örgütlerinin faaliyetlerinin önlenmesine yönelik güvenlik güçlerinin çalışmaları sürüyor. Son olarak terör örgütü DEAŞ'a yönelik 7 ilde eş zamanlı olarak "Bozdoğan-26" operasyonları düzenlendi. Operasyonların ayrıntılarını İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya açıkladı.

20 ZANLI YAKALANDI!

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, terör örgütü DEAŞ'a yönelik, Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Başkanlığı ve Terörle Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde İstanbul, Çorum, Elazığ, Eskişehir, İzmir, Kilis ve Trabzon'da eş zamanlı "Bozdoğan-26" operasyonlarının düzenlendiğini kaydetti.

Operasyonlar sonucunda İstanbul'da 11, Çorum'da 3, İzmir'de 2, Elazığ, Eskişehir, Kilis ve Trabzon'da ise 1'er zanlının gözaltına alındığı bilgisini paylaşan Yerlikaya, "Operasyonları gerçekleştiren kahraman polislerimizi tebrik ediyorum. Allah ayaklarına taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle." ifadelerini kullandı.

ŞÜPHELİLERİN İSMİ ÖRGÜTÜN KARARGAHINDAKİ LİSTEDEN ÇIKTI

İstanbul'da yakalanan şahısların isimleri, Türk Silahlı Kuvvetlerinin DEAŞ'ın Suriye'deki Daşişa karargâhına yaptığı operasyonda ele geçirilen isim listesinden çıktı.

Emniyet İstibharat ve terörle mücadele ekipleri, listede yer alan ve sınır dışından kente gelen 11 yabancı uyruklu şüphelinin, yakalanmamak için 8 ayrı ilçede yaşadığını belirledi. Ekipler, şüphelilerden birinin kendisini gazeteci olarak tanıttığını, diğerlerinin ise farklı sektörlerde esnaflık yaptığını tespit etti.

Kaynak: Anadolu Ajansı

# deaş # operasyon # terör örgütü # son dakika # Ali Yerlikaya