Gazze'de Ölü Sayısı 5 Bin 791'e Yükseldi! Filistin Sağlık Bakanlığı Duyurdu

Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail'in saldırıları neticesinde ölenlerin ve yaralananların sayısıyla ilgili yeni bir açıklama yaptı. Buna göre ölü sayısı 704 artarak 5 bin 791'e yükselirken yaralı sayısı da 16 bin 297 oldu.

Gazze'de Ölü Sayısı 5 Bin 791'e Yükseldi! Filistin Sağlık Bakanlığı Duyurdu

İsrail'in Gazze'ye yönelik gerçekleştirdiği saldırılar devam ediyor. Bombalarla abluka altına alınan Gazze'deki son durum ile ilgili Filistin Sağlık Bakanlığından açıklama yapıldı.

Ölü Sayısı ve Yaralı Sayısı Belli Oldu!

Filistin Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamayla, bölgedeki ölü ve yaralı sayısındaki güncel bilanço ortaya çıktı.

Yapılan açıklamada, İsrail saldırılarında ölenlerin sayısının 2 bin 360'ı çocuk ve 1292'si kadın olmak üzere 5 bin 791’e, yaralıların sayısının da 16 bin 297'ye yükseldiği belirtildi.

Açıklamada, Gazze'deki hastanelerdeki son durum ile ilgili de bilgi verildi. Açıklamada, hastanelerdeki sağlık sisteminin tamamen çöktüğü belirtildi.

Gazze'deki İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada da İsrail'in Gazze kentindeki Vefa Hastanesi yakınları ile Nuseyrat Mülteci Kampı'ndaki çarşıyı bombaladığı belirtildi. Açıklamada, bombalanan söz konusu iki bölgede onlarca ölü ve yaralının olduğu kaydedildi.

Kaynak: Anadolu Ajansı

# gazze # saldırı # filistin # israil