Kocaeli'de patlama! TMO silosunda patlama meydana geldi

Kocaeli'de şiddetli bir patlama meydana geldi. Derince Limanı'ndaki Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) silosunda meydana gelen patlama sonrası bölgeyi yoğun duman ve toz bulutları kapsadı. Patlamanın ardından bölgede yaralıların olduğu bilgisine ulaşıldı.

Kocaeli'de patlama! TMO silosunda patlama meydana geldi

Kocaeli'de oldukça şiddetli bir patlama meydana geldi. Şehrin birçok noktasından hissedilen ve büyük bir korkuya neden olan patlama Derince Limanı'nda yaşandı.

Sahil kesiminde saat 14.40 sıralarında Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Kocaeli Başmüdürlüğü liman silosunda patlama gerçekleşti.

Patlamanın ardından bölgeyi yoğun bir duman ve toz bulutu kapladı. Bölgeye çok sayıda itfaiye, sağlık ve polis ekipleri sevk edildi.

Patlama sesi Körfez'in birçok kesiminden de duyuldu.

KOCAELİ'DEKİ PATLAMA SONRASI İLK AÇIKLAMALAR GELDİ

TMO silosunda yaşanan patlama sonrası Vali Seddar Yavuz'dan da açıklama geldi. Seddar Yavuz, "Bütün arama kurtarma ekiplerini yönlendirdik. Yaralılar olduğu yönünde bilgi var. Ben de bölgeye seyir halindeyim." dedi.

Kocaeli TMO patlaması

PATLAMA NEDEN GERÇEKLEŞTİ?

Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, yaptığı son açıklamada, TMO silosundaki patlamanın tahıl tozu sıkışmasından kaynaklanmış olabileceğini söyledi.

Seddar Yavuz ayrıca, patlamada yaralananların sayısının 10'a yükseldiğini açıkladı.

YARALILAR HASTANEYE KALDIRILDI

Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün de olay yerinde yaptığı açıklamada, ekiplerin çalışmalarını sürdürdüğünü kaydederek şunları söyledi:

- Şu anda yaralıları tespit edip hastaneye ulaştırmakla meşgulüz. İncelemeler yapılıyor, elimizde tam net bilgiler yok ama yaralı 3-4 arkadaşımızı hastaneye gönderdik. Ekiplerimizle olayı takip ediyoruz.
- Tabii teknik bir olay, izahatını bizim anlatmamız veya bilmemiz mümkün değil. Arkadaşlar inceledikten sonra bilgilendirme yapılacak. Yangın yok, sıkışmadan kaynaklı patlama oldu ama şiddetli patlamaydı. Belediye binasında oturduğum yerden bile bunu hissettim. İnşallah ölüm olmamıştır, olayı böyle atlatırsak bizim için önemli olan bu.

Kaynak: Anadolu Ajansı

# kocaeli # patlama # derince # tmo