Ömer Çelik: "Sandığa saygı duymak hepimizin görevi"

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, İmamoğlu ve Yavaş'ın "13. Cumhurbaşkanı Kılıçdaroğlu" ifadelerine tepki gösterdi. Çelik, "Buna hiç gerek yok. Demokratik kültür açısından yanlış bir şey." ifadelerini kullandı.

Ömer Çelik: "Sandığa saygı duymak hepimizin görevi"

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, yaptığı açıklamada, "Vatandaşın ortaya koyduğu iradeye saygı duymak hepimizin görevidir" ifadelerini kullandı. Çelik, İmamoğlu ve Yavaş'ın "13. Cumhurbaşkanı Kılıçdaroğlu" ifadelerini de tepki gösterdi. Çelik, "Siyasetçinin görevi vatandaşın taleplerini siyasete dökmektir" ifadelerini kullandıktan sonra sözlerine şöyle devam etti:

- Bugün son sözü vatandaş söyledi. Söz de vatandaşımızın karar da vatandaşımızın. Bunu beklemek varken, saatler öncesinden dört beş kere aynı ifadeyi kullanarak sonuç ilan etmeye kalkışarak, ardından bir kısmı ellerinde olduğunu söylediklerini bir kısmının da şurdan buradan gelecek dedikleri verileri ortaya koyarak, bütün devlet kurumlarının verilerini, diğer siyasi partilerin verilerini yok sayarak, bütün Türkiye'nin kendi verilerini kabul etmesini talep ederek, böyle bir dayatma içerisine girmelerinin arkasındaki gerginlik stratejisini görüyoruz. Buna hiç gerek yok. Demokratik kültür açısından yanlış bir şey. Sonuçta vatandaş bir karar verecek. Biz de o kararı başımızın üzerinde taşıyacağız. Öbür herhangi bir şekilde sandığın iradesi tam olarak ortaya çıkmadan çıkıp "13. cumhurbaşkanı şudur, biz onun adına konuşuyoruz" demek bir çeşit vesayet biçimidir.

"BÜTÜN VATANDAŞLARIMIZ MÜSTERİH OLSUNLAR"

Çelik, vatandaşlara da seslendi. Çelik, seçim sürecinde her şeyin yolunda olduğunu belirterek şunları ifade etti:

- Bütün vatandaşlarımız müsterih olsunlar, neşe içinde olsunlar. Sandık siyasetin namusudur. Her şey yolunda gidiyor. YSK görevinin başındadır. Bütün bir millet demokrasiye sahip çıkmaktadır. Bununla onur duymalıyız.
# Ömer Çelik # ak parti # ekrem imamoğlu # Mansur Yavaş # kemal kılıçdaroğlu # chp