Resmi gazete yayınlandı: Korucular hangi hallerde ceza alacak?

Polis Yüksek Öğretim Kanunu'nda değişiklik yapılmasına dair kanun Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Kanunda, güvenlik korucularına uyarma, kınama, ücretten kesme, görevden çıkarma cezasını gerektiren fiil ve haller sıralandı.

Resmi gazete yayınlandı: Korucular hangi hallerde ceza alacak?

Kanunla, geçmiş hizmetleri sırasındaki çalışmaları olumlu olan veya ödül alan güvenlik korucuları hakkında bir derece hafif olan disiplin cezası uygulanabilecek.

Meskun yerlerde silah atmak, devlet veya kişilerin zarara uğramasına yol açmışsa durumun niteliğine göre görevden çıkarma cezası verilecek.

Göreve gelmemek, geç gelmek ve görev yerinden erken ayrılmak, uzun süreli veya görevi aksatacak biçimdeyse, yine görevden çıkarma cezası uygulanabilecek.

Silahla dikkatsizlik, tedbirsizlik veya ihmal sonucu yaralamaya veya ölüme sebebiyet verilmesi halinde, zararın derecesi ile olayın önemine göre görevden çıkarma cezası yoluna gidilecek.

Disiplin cezası verilmesine sebep olmuş bir fiil veya halin bir yıl içerisinde tekrarında bir derece ağır ceza uygulanacak.

Şehitlerin ana, baba, eş ve çocuklarına intikal eden silah ruhsatlarında süre kaydı aranmayacak.

Jandarma Asayiş Vakfı, kanunla kurulmuş vakıf statüsü kazanacak.

Yasayla ayrıca, Polis Akademisi bünyesinde lisans eğitimi veren İç Güvenlik Fakültesi de kurulacak. Fakültenin esas öğrenci kaynağı, lise ve dengi okulların mezunları olacak.

# polis # Resmi Gazete # güvenlik korucusu