"HDP’nin kapatılması konusunda görüşlerimiz aynı"

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, "HDP’nin kapatılması konusunda bizim de Cumhurbaşkanın da görüşü net" açıklaması yaptı. HDP'nin Anayasa'ya göre kapatılması gerektiğini söyleyen Destici, “Yenisinin açılmasına da İçişleri Bakanlığı müsaade etmesin” dedi. BBP Genel Başkanı sığınmacılarla ilgili de Suriye yönetimi ile görüşülebileceğini belirtti.

"HDP’nin kapatılması konusunda görüşlerimiz aynı"

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, parlamento muhabirleriyle Meclis’te iftar yemeğinde bir araya geldi.

Mustafa Destici açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

Destici’ye HDP’ye kapatma davasının Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'la görüşmelerinde masaya gelip gelmediği soruldu. HDP'nin kapatılması konusunda Erdoğan’ın ve BBP’nin görüşünün net olduğunu söyleyen Destici, “Yenisinin açılmasına da İçişleri Bakanlığı müsaade etmesin” dedi.
Sayın Cumhurbaşkanı ile görüşmede HDP konusunu konuşmadık diğer tüm siyasi başlıkları konuştuk ama bizim de Cumhurbaşkanın da görüşü net. Daha önce bu konuda istişare etme şansı bulmuştuk zaten. Mevcut Anayasaya göre kapatılır. Eğer AYM üyeleri Anayasa’ya göre önlerindeki Anayasa’ya göre karar verecekse kapatılır.
Destici, sığınmacı sorununun çözümünde Suriye ile görüşülebileceğini de söyledi.

Türkiye elbette İsrail, Mısır, Birleşik Arap Emirlikleri ve Suriye'nin başındaki hükümetle de görüşebilir. Bunun şartı, Suriye'de iç savaşın bitmesine, toprak bütünlüğüne katkı sağlayacaksa, tek başına Suriyeli mültecileri Suriye'ye gönderme konusunda bir katkı sağlayacaksa yine görüşülmelidir.

# türkiye # erdoğan # hdp # suriye # israil # cumhurbaşkanı # meclis # içişleri bakanlığı # AYM # Partisi # mustafa destici # bbp