Çin Tayvan konusunda ABD'yi uyardı

Çin Savunma Bakanı Vey Fınghı ile ABD'li mevkidaşı Lloyd Austin telefonda görüştü. Tayvan'ın Çin'in ayrılmaz bir parçası olduğunu ve Çin Halk Kurtuluş Ordusu'nun toprak bütünlüğünü kararlı şekilde savunacağını ifade eden Vey, "Tayvan sorunu eğer doğru şekilde ele alınmazsa iki ülke ilişkilerinde bozucu bir etki yaratacaktır" dedi.

Çin Tayvan konusunda ABD'yi uyardı

Çin Savunma Bakanı Vey Fınghı ile ABD'li mevkidaşı Lloyd Austin telefonda görüştü.

Çin Savunma Bakanlığından yapılan açıklamaya göre Bakan Vey, görüşmede Austin'e, Çin'in ulusal çıkarlarını koruma konusundaki kararlılığının ve kabiliyetinin azımsamaması gerektiği mesajını verdi.

Tayvan'ın Çin'in ayrılmaz bir parçası olduğunu ve Çin Halk Kurtuluş Ordusu'nun toprak bütünlüğünü kararlı şekilde savunacağını ifade eden Vey, "Tayvan sorunu eğer doğru şekilde ele alınmazsa iki ülke ilişkilerinde bozucu bir etki yaratacaktır" dedi.

Çin tarafından yapılan açıklamada Austin'in yanıt olarak "ABD'nin tek Çin ilkesine bağlı olduğunu", "Çin ile askeri iş birliğini samimi ve açık şekilde istediğini" ve "tarafların rekabeti ve riskleri sorumlu şekilde yönetmeleri, iki ülke orduları arasındaki ilişki gibi zorlu sorunlara yanıt vermeleri gerektiğini" ifade ettiği aktarıldı.

# abd # amerika # çin # Ulusal # savunma # bakan # Tayvan # Tek Çin # çin savunma bakanlığı