İç açıcı salon dekorasyon fikirleri ile tarzınızı yansıtın

Ev dekorasyonunda en çok özen gösterilmesi gereken yerlerden birinin salon olduğu konusunda neredeyse herkes hemfikir. Bu kapsamda herkes hayalindeki salonu tasarlamak ve gün boyunca pozitif hissedebileceği bir atmosfer içerisinde vakit geçirmeyi ister.

İç açıcı salon dekorasyon fikirleri ile tarzınızı yansıtın

İÇ AÇICI SALON DEKORASYON FİKİRLERİ İLE TARZINIZI YANSITIN

Ev dekorasyonunda en çok özen gösterilmesi gereken yerlerden birinin salon olduğu konusunda neredeyse herkes hemfikir. Bu kapsamda herkes hayalindeki salonu tasarlamak ve gün boyunca pozitif hissedebileceği bir atmosfer içerisinde vakit geçirmeyi ister. Bunun için birbirinden farklı dekorasyon fikirlerini, en öz tabirlerle sizler için sıralayacağız. Küçük dokunuşlarla halledebileceğiniz bu dekorasyon fikirleri ile salonunuza farklı bir hava katabileceksiniz. 30x60 seramik modelleri başta olmak üzere zeminde kullanabileceğiniz farklı ürünler, perde seçimleri,  mobilya tercihleri ve konumlandırmaları ile birlikte daha konforlu ve gösterişli bir salona kavuşabileceksiniz.

İç açıcı salon dekorasyon fikirleri ile tarzınızı yansıtın - Resim : 1

SALONUNUZDA GENİŞ KULLANIM ALANLARI OLUŞTURUN

Büyük veya küçük fark etmeksizin salon dekorasyonunda dikkat edilmesi gereken ilk nokta, yeterince geniş kullanım alanları yaratmak. Bu da salonu daha geniş göstermek için yapacağınız birkaç küçük dokunuş ile mümkün olmakta. Günümüzde modernleşen yaşam ile birlikte salonlar gitgide daha küçük bir yapıya bürünüyor. Gereksiz eşyaları da yan yana yerleştirince salon, keyif alınması gereken bir oda iken yorucu bir atmosfer sunuyor. Bunun için ilk olarak salonu tamamen kaplamayacak ölçülerdeki mobilyaları tercih etmek.

Gereksiz büyük koltuklardan kaçınmalı ve sadece gösteriş olsun diye mobilya alımı yapmamalısınız. Kalabalık bir nüfusa sahipseniz, salonda oturacak yer sorununu armut koltuk, puf veya berjer gibi alternatiflerle halledebilir ve böylece kullanılmadığı zamanlarda bu ürünleri ortadan kaldırabilirsiniz. Bunun yanı sıra özellikle salon pencerelerinin önüne mobilya yerleştirmekten her daim kaçınmalısınız. Çünkü pencerelerden içeri giren doğal ışığı kesmek, salonunuzu daha küçük, loş ve kasvetli gösterecektir.

İç açıcı salon dekorasyon fikirleri ile tarzınızı yansıtın - Resim : 2

MODERN SERAMİK MODELLERİ İLE FARK YARATIN 

Salonlarda her ne kadar halı kullansak da zemin detayı, kuşkusuz tüm evin atmosferini belirleyen en kritik noktalardan biri. Geçmiş dönemlerde ultra lüks evlerde sıklıkla karşımıza çıkan salonlarda seramik kullanımı, artık modernleşen dünya ile birlikte her eve girmeye başladı. Bu noktada örneğin ahşap yer döşemesi yerine parke görünümlü fayans modelleri arasından seçim yapmak, salonuzun tarzını tamamiyle değiştirecek ve buna siz bile inanamayacaksınız. Salonunuzun zemininde seramik kullanmak, temizlik açısından da büyük kolaylık sağlayacaktır. Özellikle küçük çocuğunuz varsa veya evcil hayvan besliyorsanız, seramiğin önemi sizler için daha kıymetli bir hâl alacak.

İç açıcı salon dekorasyon fikirleri ile tarzınızı yansıtın - Resim : 3

MOBİLYALARI DOĞRU KONUMLANDIRIN

Salonlar, genellikle bölmesiz oldukları için mobilya seçimi bu noktada büyük önem taşıyor. Mobilyalarınızı salonunuza yerleştirirken yapacağınız hatalı bir hamle ile alan kullanımı bakımından sorun yaşayabilir veya istemeden daha sıkışık bir görünüm elde edebilirsiniz. Bunu yaşamamak için yapacağınız doğru konumlandırma işine büyük mobilyalardan başlayın. Büyük koltuk takımlarını, salonun tam orta yerine koymaktansa daha köşe alanları tercih edin veya odayı ikiye bölecek şekilde konumlandırın. Mobilyaları kullanarak salonu ayrı bölümlere ayırdıktan sonra, odanın ne kadar işlevsel olduğunu fark edeceksiniz.

İç açıcı salon dekorasyon fikirleri ile tarzınızı yansıtın - Resim : 4

RENK SEÇİMLERİNDE AÇIK TONLARA YÖNELİN

Salonu, olduğundan daha büyük gösterebilmeniz için yapmanız gereken bir diğer şey ise doğru renk seçimi. Bu kapsamda salonlarda en çok kullanılan renkler genellikle açık tonlardır. Açık renge sahip gri, mavi veya beyazın tonları, salonun ferah ve iç açıcı görünmesine yardımcı olacaktır. Üstelik mobilyalar ile kusursuz bir uyum içerisinde olan açık renkler, hafif aydınlatma  araçlarıyla daha da keyifli bir atmosfer yaratılması konusunda etkili olacaktır.

AYDINLATMALARA ÖNEM VERİN

Salonu dilediğiniz gibi tasarladıktan sonra aydınlatmalara da gerekli önemi vermekten kaçınmayın. Çünkü ne kadar güzel dekore ederseniz edin, aydınlatmada yapacağınız küçük bir hata tüm salonun bütünlüğünü bozabilir. Eğer huzurlu ve keyifli bir atmosfer istiyorsanız tepe avizesi yerine lambader gibi loş aydınlatma ünitelerine yönelebilirsiniz. Çok ışıktan hoşlanan biriyseniz tavana monte edebileceğiniz spotlar ile salona bambaşka bir hava katabilirsiniz. Aydınlatma ünitelerinin yanı sıra salonunuza dışarıdan girebilecek doğal ışıklara izin verin. Koyu renklerdeki fon perdeler yerine stor modelleri tercih etmeye özen gösterin.

İç açıcı salon dekorasyon fikirleri ile tarzınızı yansıtın - Resim : 5
# ev # ilk # mobilya # aydınlatma