Vatan Partisi'nin acı günü: Erten Acır hayatını kaybetti

Türkiye fedakar bir öncüsünü kaybetti. Vatan Partisi Merkez Yürütme Kurulu Üyesi terörle mücadele gazisi Erten Acır geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti.

Vatan Partisi'nin acı günü: Erten Acır hayatını kaybetti

Terörle mücadelede ön saflarda yer aldı, Gazilik rütbesini aldıktan sonra vatan savaşından geri durmadı.
Kumpas davalarının karşısına dikildi, Vatansever kitle eylemlerinde en önde yürüdü. Şehit aileleri ve Gazilerin haklarını savunmada bayraktarlık yaptı.

Vatan Partisi Merkez Yürütme Kurulu Üyesi Şehit Aileleri ve Gaziler Bürosu Başkanı Erten Acır evinde geçirdiği ani kalp krizi nedeniyle hayatını kaybetti.

Vatan Partisi Acır'ın vefatının ardından bir taziye mesajı yayınladı. Mesajda "Hayatı vatan mücadelesiyle geçen Merkez Yürütme Kurulu Üyemiz, Değerli Gazimiz Erten Acır’ı geçirdiği kalp krizi sonucu kaybettik. Türk milletinin, partimizin ve ailesinin başı sağ olsun." ifadelerine yer verildi.


Acır, 2018 yılında Cumhurbaşkanlığı adaylığı için Doğu Perinçek'e imza vererek “Mazeret üretme zamanı değil, Ülkemiz için Milletimiz için, Yüksek Seçim Kurullarına gidiyoruz. Kendini bu ülkeye ve millete adamış bir savaşçının "Doğu Perinçek’in" ülkenin geleceğine dair gördüklerini onlar hiç göremedi. Evet, belki de bizim sıramız henüz gelmemişti, ama şimdi sıra bizde. Biz hep birlikte yıkılmaz bir kaleyiz.” demişti.

Vatan Partisi'nin acı günü: Erten Acır hayatını kaybetti - Resim : 1

1966 yılında Adana'da dünyaya gelen Erten Acır Terörle mücadelede en ön saflarda çarpıştı ve 1986'da Kayseri Hava İndirme Tugayı'nda 'Gazilik' unvanı alan Acır, 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerinde Vatan Partisi Ankara 2. bölgeden milletvekili adayı olmuştu. Acır, evli ve 2 çocuk babasıydı.

Acır'ın naaşı, 17 Haziran Cuma günü, Mersin Mezitli'de toprağa verilecek.

# ankara # vatan partisi # terörle mücadele # türk # milletvekili # Doğu Perinçek # seçim # Haziran