Hemşehri Dernekleri Festivali başladı

Gaziantep Festival Park’ta düzenlenen Hemşeri Dernekleri Festivali renkli görüntülere sahne oldu. Yöresel lezzetlerden çeşitli etkinliklere pek çok faaliyet festivalde yer aldı. Bölgede illerden katılım sağlayan vatandaşlar festivale yoğun ilgi gösterdi.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesinin bu yıl 6'ncısını düzenlediği Hemşeri Dernekleri Festivali'nde Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinin stantlarında renkli görüntüler yaşandı.

Gaziantep Festival Parkta başlayan ve 2 gün sürecek olan festivalde Şanlıurfa’nın tarihi, kültürü ve Gastronomisi tanıtılacak. Tadımlık yemek yarışmasının yapıldığı festivalde Urfa lezzetleri, bölge şehirden gelen katılımcıları etkiledi.

Festivale katılan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, bölgesel kalkınma ve turizm için bölgesel çalışma yapacaklarını söyledi.

Gaziantep’te yaşayan Şanlıurfalılar kadar Gazianteplilerde festivale yoğun ilgi gösterdi.

Şanlıurfa’ya özgü lezzetlerin vatandaşlara sunulduğu tadım testinde Urfa Lahmacunu, çiğköfte, Urfa kebabı ve içli köftesi sergilendi.
Şanlıurfa’nın en önemli simgelerinden sıra gecesi ekibi söyledikleri türkülerle katılımcıları coşturdu. Müziğin ritmine dayanamayan vatandaşlar Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinin halay ekibine eşlik etti.

Unutulmaya yüz tutmuş yöresel el işi ürünler ve minyatür Balıklıgöl maketi sergilendi. Şanlıurfa’nın Bozova ilçesi ile özdeşleşen ve alana Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından getirilen Bozova Guregh cinsi köpek alanın adeta maskotu oldu.

# ​Gaziantep # festival # park