Tokat'ta 2000 Hane Toza ve Çamura Mahkum

Tokat’ın Zile ilçesine bağlı Karacaören Köyü ve çevre köylerin ortak kullandığı yola yetkililer yıllardır yüz çeviriyor.

Tokat'ta 2000 Hane Toza ve Çamura Mahkum

Tokat’ın Zile ilçesine bağlı Karacaören Köyü ve çevre köylerin ortak kullandığı yola yetkililer yıllardır yüz çeviriyor. Bozuk ve toprak köy yolları 1200 hanelik Karacaören ve 800 hanelik Karşıpınar Köylülerini isyan noktasına getirdi. Karacaören Köyü Yardımlaşma Derneği ve Veli Baba Cemevi Başkanı Dursun Baş, Yazın toz bulutuna, kışın ise çamur deryasına dönen köy yolu için yetkilileri çözüme çağırdı. Baş, “1200 hanelik Karacaören köyümüze gelene kadar 800 hanelik Karşıpınar köyü gibi birçok köylerimiz var. Bu köyler ile ortak kullandığı yollarımız maalesef içler acısı, yazın toz, kışın ise çamur bizi canımızdan bezdirdi. Yaşanan yaralanma ve maddi hasarlı kazalarda cabası. Bu yol üzerinde, Veli Baba ocağından Hasan Baba ve Rüstem Baba türbeleri var. Buraya yılda en az 200 bin ziyaretçi gelmektedir. Bunun yanında büyük şehirlerden cenaze veya ziyaret için köyümüze gelen otobüs şoförleri yolları bahane ederek bir daha gelmek istemiyorlar. Lütfen artık bizim yollarımız da asfalt olsun. Yol bozukluğu nedeniyle arabalarımız hasar görüyor ve ilçe merkezine her gidip gelişimizde sanayiye gitmekten bıktık” dedi.

Köylüler ayrıca evlerini birbirine bağlayan köy içi yollarının da çamurdan ve balçıktan geçilemeyecek halde olduğunu, çamura batan araçlarını traktör yardımıyla çıkardıklarını belirttiler. Yıllardır çamurlu yol sorunu yaşadıklarını belirten Karacaören köyü sakinleri yollarının düzeltilmesini bekliyor.

# tokat # zile # çamur # toz