Eskişehir Belediyesi'nden Soros'çu TESEV ile iş birliği

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Soros’un kurucusu olduğu Açık Toplum Vakfı’nın finanse ettiği Türkiye Ekonomik ve Sosyal Etüdler Vakfı (TESEV) ile iş birliğini ilan etti. Daha önce TESEV’in, ‘Belediye ile nasıl iş birliği kurabiliriz?’ başlıklı 40 sayfalık bir kitapçık yayınladığı ortaya çıktığı biliniyordu.

Eskişehir Belediyesi'nden Soros'çu TESEV ile iş birliği

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Soros’un kurucusu olduğu Açık Toplum Vakfı’nın finanse ettiği Türkiye Ekonomik ve Sosyal Etüdler Vakfı (TESEV) ile iş birliğini ilan etti. Daha önce TESEV’in, ‘ Belediye ile nasıl iş birliği kurabiliriz?’ başlıklı 40 sayfalık bir kitapçık yayınladığı ortaya çıktığı bilinirken Eskişehir Büyükşehir Belediyesi TESEV ile "Eskişehir'imizin Mor Haritasını oluşturduk. Mor Haritam Eskişehir'in kadınlar için daha eşit ve daha güvenli hale getirmemize yardımcı olacak" açıklamasını yaparak iş birliğini ilan etti. 

TESEV KİMDİR?


1994 yılında kurulan TESEV’i, ABD’li spekülatör George Soros’un kurucusu olduğu Açık Toplum Vakfı finanse ediyor. Turuncu devrimler organizatörü Soros’un Türkiye şubesi gibi çalışan TESEV kurulduğundan bu yana tepki çeken raporlar hazırladı. TESEV’in yönetim kurulunda ve yazar kadrosunda yer alan isimler; açılım sürecini savunan, ana dilde eğitim talebinde bulunan, Avrupa Yerel Yönetim Özerklik Şartı’nın uygulanmasın isteyen ve “ Türk Milleti” kavramının Anayasa’dan çıkarılması gerektiğini savunan yazılarıyla sık sık gündeme geliyor.

Eskişehir Belediyesi'nden Soros'çu TESEV ile iş birliği - Resim : 1

BELEDİYELERLE NASIL İŞ BİRLİĞİ KURABİLİRİZ?

George Soros’un desteklediği TESEV'in hazırladığı ‘Belediye ile nasıl iş birliği kurabiliriz?’ başlıklı kitapçıkta stratejik planda toplumsal cinsiyet eşitliğinin izini nasıl aranması gerektiği ayrıntılı bir şekilde anlatılıyor. Kitapçığın 6. sayfasında “Belediyelerin toplumsal cinsiyet eşitliği konusuyla ilgilenen birimi hangisidir?” gibi yönlendirici sorular yer alıyor. 

# abd # türkiye # türk # avrupa # Eskişehir # çalışan # belediye # Soros # tesev