Rus Bakan Şoygu: Batı Ukrayna'ya 28 bin ton silah teslim etti

Rusya Savunma Bakanı, Batılı ülkelerin Ukrayna'daki savaşı uzatma bahanesiyle bu ülkeye silah göndermeye devam ettiğini ve şimdiye kadar Ukrayna'ya 28 bin tondan fazla silah teslim ettiklerini söyledi.

Rus Bakan Şoygu: Batı Ukrayna'ya 28 bin ton silah teslim etti

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu,bu ülkenin askeri yetkilileriyle görüşmesinde yaptığı açıklamada, Batı ülkelerinden Ukrayna'ya silah gönderilmesinin bölgede daha fazla gerginliğe yol açtığını belirterek, ''Bu silahların çoğu karaborsada satılıyor.'' dedi.

Daha önce Rus haber kanalı Rashatoday, bu ülkede savaşın ortasında Batı'dan Ukrayna'ya ölümcül silahların gönderilmesinin, silah alım ve satımı için yasadışı pazarların oluşmasına yol açtığını bildirdi.

Şimdiye kadar Rusya, Batılı ülkeleri Ukrayna'yı silahlandırma konusunda defalarca uyardı ve Ukrayna güçlerinin doğu Ukrayna'daki Rus kökenli sakinlere yönelik insan hakları ihlallerini ve saldırılarını görmezden gelmekle eleştirdi.

Batılı ülkeler, özellikle ABD, geçtiğimiz yıllarda Ukrayna hükümetine geniş çaplı mali ve askeri destek sağlamış ve bu ülkede çatışmaların başlamasından sonra paralı asker göndermenin yanı sıra desteklerini sürdürmüşlerdir.

# abd # rusya # Ukrayna # Putin # silah # nato # batı # Mali # şoygu # Zelenski