Rusya Ukrayna'da o santrali de ele geçirdi

Ukrayna Devlet Başkanı Volodymyr Zelensky'nin bir danışmanı, Rus kuvvetlerinin ülkenin en büyük ikinci elektrik santralinin kontrolünü ele geçirdiğini duyurdu.

Rusya Ukrayna'da o santrali de ele geçirdi

IRNA'nın verdiği habere göre, Ukrayna Cumhurbaşkanı danışmanı Oleksiy Arstevich, Çarşamba günü Rus kuvvetlerinin Vohlhirsk santralinin kontrolünü ele geçirdiğini duyurdu ve '' Rusya güçleri güney bölgesinde 3 ayrı yerde yeniden konuşlanıyor.'' dedi. 

Vohlhirsk santralini kontrol etmek Rusya için önemli bir stratejik başarı olarak görülüyor.

Bir diğer haber ise Rusya Savunma Bakanlığı'nın Çarşamba günü yaptığı açıklamada, Rus kuvvetlerinin Ukrayna'nın Dnipropetrovsk bölgesinde şimdiye kadar yüzden fazla ABD yapımı Himars füzesini imha ettiğini duyurması oldu.

Rusya daha önce Batı tarafından Ukrayna'ya tedarik edilen birçok Himars sistemini imha ettiğini açıklamıştı.

ABD ve Kuzey Atlantik Antlaşması Örgütü ( NATO), Ukrayna'ya obüs roketli topçu ve Himarslar da dahil olmak üzere Rus muadillerinden daha isabetli ve daha uzun menzilli ağır silahlar gönderiyor.

Bu arada Pentagon Çarşamba günü yaptığı açıklamada, ABD ve Ukrayna Savunma Bakanları Lloyd Austin ve Oleksii Reznikov'un yeni telefon görüşmelerinde Himars çoklu roketatar teslimatı da dahil olmak üzere Kiev'e askeri yardımı görüştüklerini duyurdu.

# abd # rusya # Ukrayna # Putin # cumhurbaşkanı # nato # batı # enerji # Zelenski