DGS tercihleri nasıl yapılır? DGS tercih kılavuzu yayınlandı mı? DGS tercihleri ne zaman?

2 yıllık ön lisans eğitimini lisans ile tamamlamak isteyenler için Dikey Geçiş Sınavı (DGS) yapılmış, sınav sonuçları 11 Ağustos tarihinde açıklanmıştı. Sınav sonuçlarının ardından adaylar DGS tercih tarihlerinin ne zaman olacağını ve tercih kılavuzu ile taban puanları ve geçiş bölümlerini araştırmaya başladı. Peki DGS tercihleri başladı mı? DGS tercihleri nasıl yapılır? DGS tercihleri ne zaman yapılacak? Detaylar haberimizde...

DGS tercihleri nasıl yapılır? DGS tercih kılavuzu yayınlandı mı? DGS tercihleri ne zaman?

2 yıllık ön lisans eğitimi alanların eğitimlerini lisans ile tamamlayabilmeleri için Dikey Geçiş Sınavı gerçekleştirilmişti.

DGS'nin ardından sınav sonuçları 11 Ağustos tarihinde açıklanmıştı.

Sınav sonuçlarından sonra adaylar DGS tercih tarihlerinin ne zaman olacağını ve tercih kılavuzu ile taban puanları ve geçiş bölümlerini araştırmaya başladı.

Peki DGS tercihleri başladı mı? DGS tercihleri nasıl yapılır? DGS tercihleri ne zaman yapılacak? İşte detaylar...

DGS TERCİHLERİ NASIL YAPILIR? DGS TERCİH TARİHLERİ NE ZAMAN?

ÖSYM'den yapılan açıklama ile DGS Tercihlerinin başladığı duyuruldu.

ÖSYM, sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, adaylar, tercihlerini bireysel olarak 24 Ağustos'tan itibaren ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden T.C. kimlik numaraları ve aday şifrelerini kullanarak elektronik ortamda yapılacağını duyurdu.

2022 Meslek Yüksekokulları ile Açıköğretim Ön Lisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Dikey Geçiş Sınavı (2022-DGS) tercih işlemleri, 24 Ağustos - 01 Eylül 2022 tarihleri arasında yapılacaktır. Tercih işlemleri, 01 Eylül 2022 tarihinde saat 23:59'da sona erecektir.

DGS TERCİHLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

DGS TERCİH KILAVUZU YAYINLANDI MI?

DGS tercih kılavuzu ÖSYM tarafından yayınlandı. Yerleştirme işleminde, 2022-DGS Başvuru kılavuzunda yer alan ilke ve kurallar uygulanacaktır. 2022-DGS Yerleştirme ile ilgili genel bilgiler ve tablolar, aşağıdaki bağlantıda sunulmuş olup tercihte bulunacak adayların bu bilgileri dikkatle incelemeleri gerekmektedir.

DGS TERCİH KILAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ

# eğitim # Ağustos # eylül # ösym # DGS # dikey geçiş sınavı # dgs tercihleri