İBB yurt başvurusu nasıl yapılır? İBB 2022 yurt fiyatları ne kadar?

Lisans ve yüksek lisans öğrencilerinin faydalanabileceği İBB yurtlarıyla ilgili başvurular alınmaya başlandı. Başvuruların alınmasıyla beraber öğrenciler İBB yurt başvurularının nasıl yapıldığını, ücretin ne olduğunu ve başvuru için gerekli şartları araştırmaya başladı. Peki İBB yurt başvurusu nasıl yapılır? İBB yurt başvurusu için gerekli şartlar neler? İBB 2022 yurt fiyatları ne kadar? Detaylar haberimizde...

İBB yurt başvurusu nasıl yapılır? İBB 2022 yurt fiyatları ne kadar?

Üniversite tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından öğrenciler için en çok önem arz eden konuların başında yurtlar geliyor.

KYK yurt başvurularının başlamasının yanı sıra İstanbul'da İBB'nin yurtları ile ilgili de başvurular alınmaya başlandı.

Lisans ve yüksek lisans öğrencilerinin faydalanabileceği yurtlarla ilgili belirli kriterlerin karşılanması gerekiyor. Peki İBB yurt başvurusu nasıl yapılır? İBB 2022 yurt fiyatları ne kadar? İBB yurt başvurusu için gerekli şartlar nelerdir? İşte detaylar...

İBB YURT BAŞVURUSU NASIL YAPILIR? İBB 2022 YURT FİYATLARI NE KADAR? BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

İBB'nin İstanbul'da 6'sı kız 4'ü erkek olmak üzere toplam 10 öğrenci yurdu bulunuyor. Bu 10 yükseköğrenim öğrenci yurdu için başvurular başladı.

Açıklamada başvuruların nasıl yapılacağı, aylık ücret ve diğer detaylar paylaşıldı.

Yurt başvuruları online olarak https://yurt.ibb.istanbul internet sayfası üzerinden alınmaktadır. Adaylarda aranan başvuru şartları ise şöyle;

1. Öğrencinin T.C. vatandaşı olması,
2. Öğrencinin ön lisans ve lisans öğrencisi olması,
3. Öğrenim gördüğü yükseköğrenim kurumunun İstanbul il sınırları içinde yer alması,
4. Devlet üniversitesinde veya %100 burslu olarak vakıf üniversitelerinde okuyor olması,
5. Ailesinin İstanbul il sınırları dışında ikamet ediyor olması

Öğrencilere başvuru için 22 Ağustos’tan itibaren 7 günlük süre tanınıyor. Web sitesinde başvuru ekranı 28 Ağustos gece 23:59’a kadar açık olacak. Değerlendirme sürecinin ardından öğrenciler başvurularının sonuçlarına 12 Eylül 2022 tarihinden itibaren, https://yurt.ibb.istanbul/ web sitesinden ulaşılabilecekler.

15 -21 Eylül tarihleri arasında (5 iş günü) asil listede yer alan öğrenciler, 23-29 Eylül (5 iş günü) tarihleri arasında ise yedek listedeki öğrenciler 09.00 – 19.00 saatleri arasında İBB Yurtlarına kayıt yaptırabilecekler. Belirtilen tarihlerin dışında gelen ya da web sitesinde belirtilen kayıt evraklarını eksik teslim edenlerin kayıtları alınmayacak.

BAŞVURU YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ...

İBB 2022 YURT FİYATLARI NE KADAR?

Öğretim dönemi için yurt ücretlerine yüzde 58 zam yapıldı. 2022-2023 Akademik dönemi için aylık 950 TL, sabah kahvaltısı ve akşam yemeği dahil olarak belirlenmiştir.

# istanbul # öğrenci # Ağustos # kyk # üniversite # eylül # lisans # çok # 2022 # yüksek lisans # yurt başvuruları