İran Dışişleri Bakanlığı: "Amerika’nın yanıtı elimizde"

İran Dışişleri Bakanlığı sözcüsü, Kenani yaptırımların kaldırılması için müzakerelerde kalan sorunları çözmek için İran'ın açıklamalarına ABD hükümetinden cevap geldiğini duyurdu.

İran Dışişleri Bakanlığı: "Amerika’nın yanıtı elimizde"

Tesnim Haber Ajansı'nın haberine göre İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nasır Kenani, dün yaptığı açıklamada; İran İslam Cumhuriyeti'nin yaptırımların kaldırılmasına yönelik müzakerelerde kalan konuların çözüme yönelik görüşlerine Amerikan hükümetinin cevabını aldığını duyurarak, 'İran İslam Cumhuriyeti, ABD'nin cevabıyla ilgili incelemelerini tamamladıktan sonra görüşünü Avrupa Koordinatörüne sunacağını bildirdi.


4 Ağustos'ta Viyana'da başlayan ABD'nin İran'a yönelik yaptırımlarının kaldırılmasına odaklanan yeni müzakere turu 8 Ağustos'ta sona erdi.
Bu müzakere turunda, Avrupa Birliği'nin Viyana müzakerelerindeki koordinatörü Enrique Mora tarafından çeşitli önerilerde bulunuldu.


İran'a yönelik baskıcı ve yasa dışı yaptırımların kaldırılmasına odaklanan Viyana görüşmelerine katılan ülkelerin çoğu, müzakerelerin daha hızlı sonuçlanmasını istiyor, ancak nihai bir anlaşmaya varılması, önemli ve kilit konular başta olmak üzere kalan birkaç tanesine ilişkin ABD'nin siyasi kararlarını bekliyor.

# abd # iran # Ağustos # avrupa # iran islam cumhuriyeti