Çin Türk Öğrenci Birliği'nden uçak bilet fiyatlarına tepki

Çin Türk Öğrenci Birliği öncülüğünde Çin'de okuyan öğrenciler sorunlarını Twitter'dan duyurdular. Fahiş uçak bileti fiyatları nedeniyle çoğu burslu olan Türk öğrenciler okullarına geri dönemiyorlar.

Çin Türk Öğrenci Birliği'nden uçak bilet fiyatlarına tepki

Çin Türk Öğrenci Birliği öncülüğünde Çin'de okuyan öğrenciler sorunlarını Twitter'dan duyurdu. Fahiş uçak bileti fiyatları nedeniyle çoğu burslu olan Türk öğrenciler okullarına geri dönemiyor. Seslerini Twitter’da duyuran öğrenciler yaptıkları açıklamada şunları ifade etti:

- Çin Türk Öğrenci Birliği öncülüğünde Çin’de okuyan öğrencilerin sorunlarını Twitter’dan duyurduk. Fahiş uçak bileti fiyatları nedeniyle, çoğu burslu olan Türk öğrenciler okullarına geri dönemiyorlar. Öğrenciler seslerini duyurabilmek için yetkili kişi ve kuruluşları da etiketleyerek yüzlerce tweet attılar. Çin’de okuyan Türk öğrenciler olarak dünyanın en iyi üniversitelerinde burslu bir şekilde eğitimimizi tamamlayıp ülkemize dönüp hizmet etmek istiyoruz. Ancak şu an bunun önündeki en büyük engel hiçbir öğrencinin karşılayamayacağı uçak bileti fiyatlarıdır. Devletimiziden yardım ve destek istiyoruz. Çin’de okuyan Türk öğrencilerin sesi olmaya, sorunlarını ve taleplerini duyurmaya ve çözüm aramaya devam edeceğiz.
# türkiye # çin # türk # uçak bileti