Emeklilere banka promosyonu 10 bin TL'ye dayandı

Emeklilerin bankalardan aldıkları promosyon miktarları her geçen gün artıyor. Özel bankalar arasında başlayan promosyon yarışı ile rekabet sonrasında rakam 10 bin liraya kadar çıktı. Özel bankalar bazı şartlar öne sürerek emeklilere yüksek promosyon ödüyor.

Emeklilere banka promosyonu 10 bin TL'ye dayandı

Özel bankaların emeklilere verdiği promosyon artıyor. Özel bankalar, müşteri çekmek ve müşteriyi elinde tutmak için promosyonları arttırmaya yöneliyor. Emeklilere ödenen banka promosyonları 10 bin lirayı buluyor. Ancak bankalar bu promosyonları ödemek için emeklilere çeşitli şartlar da sunuyor. Bunlar kredi kullanmak, kredi kartı almak, müşteri getirmek gibi şartlar olabiliyor. Bu yüzden uzmanlar, emeklilerin banka şartlarını iyi okumasını öneriyor. 

BANKA DEĞİŞTİRME HAKKI

Daha önce bankalarla anlaşma yapan emekliler isterlerse yeni promosyonu almak için banka değiştirebiliyor.  İsterlerse aynı banka ile ya da başka banka ile anlaşma yapılabiliyor. Ancak dikkat edilmesi gerekiyor. Çünkü, promosyonun süresi bitmeden bankadan ayrılmak isteyen emeklilerin, promosyon için kalan günü bankaya geri ödemesi gerekiyor. Örneğin üç yıl için 1500 TL promosyon alan bir emeklinin promosyonun süresinin bitimine bir yıl kala bankadan ayrılmak isterse 500 TL'yi geri ödemesi gerekiyor. 

Bankalar, müşteri kaybetmemek için banka değiştirmek isteyen emeklilere çeşitli sorunlar çıkartabiliyorlar. Bu hakkı kullanmak isteyen emeklilerin tüketici hakem heyetlerine başvuru yapmaları engellenebiliyor. Bunun çözümü ise çok kolay. Banka değiştirmek isteyen emeklilerin e-devlet üzerinden işlem yapması yeterli. Sistem üzerinden banka ve şube seçilerek işlem yapılabiliyor.

# çok # emekli promosyon