Suriye'den ABD'ye "Tek Çin" tepkisi

Suriye Dışişleri Bakanlığı, ABD'nin Çin'in içişlerine olan müdahalesini sürdürmesini şiddetle kınadı. Suriye Dışişleri Bakanlığı, Çin'e egemenliği ve güvenliğini korumada ve "Tek Çin" ilkesinde verdiği desteği vurguladı.

Suriye'den ABD'ye "Tek Çin" tepkisi

Suriye, ABD'nin Çin'in içişlerine olan müdahalesini sürdürmesini şiddetle kınayarak, Pekin'e egemenliği ve güvenliğini koruma ve " Tek Çin" ilkesine verdiği desteği vurguladı.

Suriye Dışişleri Bakanlığı'nın yaptığı açıklama şöyle:

- ABD yönetiminin Tayvan'a yaptığı kışkırtıcı silah anlaşmasıyla ABD'nin askeri eskalasyon politikalarının sürekli uygulanmasını ve dünya çapında uluslararası barış ve güvenliği tehdit etmesini şiddetle kınıyoruz. Egemenliğini ve güvenliğini savunmak için Çin'in yanında duruyoruz ve tek Çin ilkesine desteğimizi tekrarlıyoruz.

Bakanlık, Çin'in Tayvan, Hong Kong ve Sincan'da, içişlerine müdahale girişimlerine karşı ilkeli tutumuna verdikleri mutlak ve sınırsız desteği sürdürmekte olduğunu da sözlerine ekledi.

Suriye Dışişleri Bakanlığı, Çin'in egemenliği, bağımsızlığı ve toprak bütünlüğünü korumak için aldığı önlem ve adımları atma konusunda pazarlık yapamayacağını vurguladı.

# abd # esad # bakanlık # beşar esad # Tayvan # Tek Çin # Suriye Çin # çin suriye # Tayvan kışkırtması