MEB ara tatil tarihini açıkladı! Kasım ara tatili ne zaman başlıyor, kaç gün olacak?

12 Eylül Pazartesi günü yeni eğitim - öğretim hayatına başlayan öğrenciler tarafından Milli Eğitim Bakanlığı takvimindeki ilk ara tatili merak konusu oldu. Peki Kasım ara tatili ne zaman başlıyor, kaç gün olacak?

MEB ara tatil tarihini açıkladı! Kasım ara tatili ne zaman başlıyor, kaç gün olacak?

Milli Eğitim Bakanlığı,  2022-2023 eğitim - öğretim yılında Nisan ve Kasım'daki ara tatil tarihlerini duyurdu.

Yaklaşık olarak 19 milyon öğrenci ve 1,2 milyon öğretmen, 12 Eylül'de yeni eğitim öğretim yılına başladı. Milyonlarca öğrenci 12 Eylül 2022 Pazartesi günü okullara başladı.

Bir süredir her yıl uygulanan Kasım ve Nisan ara tatillerinin de tarihi MEB tarafından yayımlanan takvimle beraber belli oldu. Buna göre öğrenciler,  ilk olarak 53 gün sonra eğitimlerine hafta sonu dahil 9 gün ara verecek.

İlk ara tatil; 14-18 Kasım 2022 tarihleri aralığında gerçekleşecek. Sömestr ise 23 Ocak-3 Şubat 2023 tarihlerinde gerçekleşecek. Ardından ilkokul ortaokul ve lise öğrencileri 17-20 Nisan 2023'de ise ikinci ara tatili yapacak.

# Bir # ilk # eylül # 2022 # ara tatil ne zaman # ara tatil kaç gün # ara tatil hangi gün # ara tatil hangi tarihte # ara tatil hangi sınıflara # meb ara tatil # meb ara tatil takvimi