Paket Meclis'e geliyor

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Başbakan Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan açılım paketinin hafta içinde meclise sunulacağı açıkladı. "Yeni çalışmalar devam ediyor" diyen Atalay, İmralı'yla görüşmeler sürdüğünü belirtti.

Paket Meclis'e geliyor

aşbakan Yardımcısı Beşir Atalay, açılımpaketinin ilgili bakanlar tarafından imzalandığını ve hafta içinde meclise sevk edileceğini söyledi.

Katıldığı bir televizyon prgramında konuyla ilgili açıklama yapan Atalay, "Son Demokratikleşme Paketimizi pazartesi veya bu hafta içinde Meclis'e intikal edeceğini zannediyorum." dedi.

Paketteki türban serbestliği ve Andımız'ın kaldırılması gibi maddelerin yönetmelikler yerine getirildiğini söyleyen Atalay, yasa gerektirenlerin maddelerin tamamının da paket halinde meclis'e sunulacağını belirtti.

Atalay, açılım paketinde yer almayan tek maddenin de seçim barajı olduğunu ifade etti.

Yeni çalışmaların yapıldığını söyeleyen Atalay, "Genel manada da diyaloglar sürüyor, kesinti yok. Hem İmralı ile istihbarat teşkilatımızın görüşmeleri, bir ayağı orada. Siyaset kesimiyle yürüyen bir ayağı var. Orada da bizim siyaset kesimiyle görüşmelerimiz var" diye konuştu.

Öcalan'ın gazeteciler ve akil insanlar heyetiyle görüşme talebiyle ilgili "Bunlarla ilgili şu anda verilmiş bir karar yok ama sürecin geleceği açısından, verimi ve başarısı açısından ihtiyaç duyuluyorsa bu değerlendirmelerin hepsi yapılabilir" dedi. Atalay, Başbakan Erdoğan'ın Diyarbakır'daki konuşmasını da, "Hayallerim' dediği şeyler aslında çözüm sürecinin hedefleridir" sözleriyle değerlendirdi.

Erdoğan, Diyarbakır'daki konuşmasında söylediği "Cezaevleri boşalacak" sözlerinin kendisinin hayali olduğunu ifade etmişti.

ulusalkanal.com.tr

# AKP # erdoğan # beşir atalay # öcalan # Andımız # türban # açılım # paket