ABD'li komutandan PKK ile kol kolayız mesajı

Suriye'deki PKK uzantısı YPG'ye binlerce TIR silah gönderen ABD'den terör örgütüne yeni bir destek açıklaması daha geldi. DEAŞ ile mücadele koalisyonu sözcüsü ve komutanı ABD'li Albay Wayne Marotto, YPG'nin merkezinde bulunan SDG'ye destek vermeye devam edeceklerini söyledi. ABD'li Albay, koalisyonunun devriyelerini artırdığını ve üslerini de geliştirdiğini açıkladı.

ABD'li komutandan PKK ile kol kolayız mesajı

Bahane DEAŞ ile mücadele, hedef ise Suriye'deki PKK'ya devlet kurdurmak. Türkiye'nin sınırlarındaki ABD destekli terör tehdidi sürüyor.

ABD'nin terör örgütü DEAŞ ile mücadele etmek maksadıyla kurduğunu açıkladığı koalisyonun sözcüsü Wayne Marotto, Twitter hesabından skandal bir paylaşımda bulundu.

PYD/YPG'ye silah ve mühimmat desteğine devam eden Washington yönetimi teröre desteğini sosyal medyada da gösteriyor. ABD'li komutan paylaşımında, terör örgütü PKK'nın Suriye kolu SDG ile iş birliği yaptıklarını ifade etti.

Sözcü, "DEAŞ ile Mücadele Uluslararası Koalisyonu'nun Kuzeydoğu Suriye'deki misyonu değişmedi." mesajı verdi. "Koalisyon güçleri, partneri SDG ile birlikte DEAŞ'ı yenmek için çalışıyor." diyen Marotto, "Koalisyon düzenli olarak güvenlik devriyeleri yapıyor; konvoyları ESSA'ya yeniden intikal ettiriyor, üsleri geliştiriyor ve koruyor. Birlik sayıları ve üsleri şu ana kadar artmadı." ifadelerini kullandı.

Marotto, paylaşımlarında sık sık PKK'lı teröristlere yer veriyor. Geçtiğimiz günlerde sözcünün yaptığı açıklama ABD Merkez Komutanlığı CETCOM tarafından da paylaşılmış, "Kobani'nin sözde özgürlüğü" kutlanmıştı.

# suriye # ABDli komutan # abd pkk # ABD SDG # PKK SDG # PYDYPG # pyd # YPG # deaş # PKK uzantısı YPG # silah # abd silah # ABD terör # terör örgütü pkk # ABD PKK terör # terör # ABD Suriye # Wayne Marotto # koalisyon # pkklı terörist # sdg