FETÖ üyeliğinden ceza alan CHP'li Burak Oğuz için gerekçeli karar açıklandı

FETÖ üyeliğinden 6 yıl 3 ay hapis cezasına mahkum edilen CHP’li Urla Belediye Başkanı İbrahim Burak Oğuz hakkındaki gerekçeli karar tamamlandı. Kararda CHP’li belediye başkanının örgüt üyesi olarak verilen görevleri yerine getirmeye hazır konumda olduğu vurgulandı.

FETÖ üyeliğinden ceza alan CHP'li Burak Oğuz için gerekçeli karar açıklandı

İzmir 17. Ağır Ceza Mahkemesi, CHP’li Urla Belediye Başkanı İbrahim Burak Oğuz'a "FETÖ üyesi olmak" suçundan verdiği 6 yıl 3 ay hapis cezasının gerekçeli kararını hazırladı.

CHP’li Oğuz’un örgütün askeri mahrem imamları Ercan A., Lokman U. ve Hakkı G. ile 2017-2019 yıllarında bir araya geldikleri kaydedildi. Gerekçeli kararda Oğuz’un renklendirme yöntemiyle CHP’den aday olduğu belirtildi.

RENKLENDİRME YÖNTEMİYLE ÖRGÜT HİYERARŞİSİNDE

"CHP'den Urla belediye başkan adaylığına gösterilerek 2019'da seçildiği hususları nazara alındığında örgütle olan iltisakının sempati boyutunu aşarak renklendirme yöntemiyle örgüt hiyerarşisi içinde yer aldığı yönünde heyetimizde tam bir vicdani kanaat hasıl olmuştur."

Mahkeme, CHP’li Burak Oğuz’un örgüt iradesini benimseyerek kendi iradesinin önüne geçirdiği, örgüt ile organik bir bağ kurduğu gerekçeli kararda belirtti.

"ÖRGÜT İRADESİ ÖNE GEÇTİ"

Oğuz'un, FETÖ'nün yapısı ve amacı dikkate alındığında sadece örgüt üyeleri tarafından gerçekleştirilebilen faaliyetlerde bulunduğu, örgüt üyesi olduğu kabul edilip hiyerarşik yapıya dahil olarak örgüt tarafından verilen görevleri yerine getirmeye hazır vaziyette beklediği, kendi iradesiyle hareket etmeyip örgüt iradesini benimseyerek kendi iradesinin önüne geçirdiği, örgüt ile organik bir bağ kurduğu dosya kapsamından anlaşılmaktadır."

Mahkeme, 3 Temmuz'daki karar duruşmasında, CHP’li Oğuz'un "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılmasına, hükümle birlikte yurt dışı yasağı konularak tahliyesine karar verilmişti.

ulusal.com.tr

# chp # fetö # urla # İbrahim Burak Oğuz