Bale Sanatçıları Derneği, uygulamaya tepki gösterdi

Türkiye Dans Sporları Federasyonunun "bale antrenörlüğü" programı açmasına tepkiler büyüyor. Konuyla ilgili Bale Sanatçıları Derneği'nden de açıklama yapıldı. Yapılan basın açıklamasında balenin yüzyıllardır sanat olduğu ve öyle kalacağı vurgulandı.

Bale Sanatçıları Derneği, uygulamaya tepki gösterdi

Bale Sanatçıları Derneği, balenin "sportif bale" adı altında "spor" branşları arasına eklenmeye çalışılmasına karşı bir basın açıklaması yaptı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı'na bağlı, Türkiye Dans Sporları Federasyonu 7 günlük "bale antrenörlüğü" kurs programı açıklamıştı. Tepkilerin ardından kursların ertelendiğini duyuran federasyonun girişimlerine Bale Sanatçıları karşı çıkıyor.

Konuyla ilgili Bale Sanatçıları Derneği'nden de açıklama yapıldı. Bale sanatının spor branşları arasında sayılmasının yüzyıllardır belirlenmiş geleneksel yöntemlere tamamen aykırı olduğu vurgulandı.

Yaratılmaya çalışılan bu yeni durumun, dünyada örneğinin olmadığı belirtildi. "Türkiye'nin Bale sanatındaki köklü birikimi hiçe sayılamaz" denildi..

Bale Sanatçıları Derneği, çocukların sağlığını tehlikeye atacak bu uygulamanın bir an önce durdurulması gerektiğini belirtti.

Dernek Başkanı Ayfer Tarlak, sürecin başından beri kendilerine destek olan Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'e teşekkür etti.

# Bale # Bale Sanatçıları Derneği