İzmir CHP’de "Kobani" depremi

CHP İzmir Gençlik Kolları’nın Ayn El Arap için başlattığı kampanya tartışmalara yol açtı. Mustafa Evsen’in açıklamaları CHP İl Yönetimi içinde istifalara neden oldu

İzmir CHP’de "Kobani" depremi

CHP İzmir Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Evsen dün bir açıklama yaparak “Barış için atılan hiçbir adım yarım kalmayacak” sloganı ile Ayn El Arap için çocuk oyuncakları toplayacaklarını duyurdu. Açıklama İzmir CHP içinde fırtınalara neden oldu. CHP il yönetim kurulu bu durumu eleştirerek çağrıya uymayacaklarını belirtti. İtirazlar bir sonuç getirmeyince, CHP İzmir İl Başkan yardımcısı Mustafa Şeşoğlu, İl Sekreteri Melih Tıraş görevlerinden istifa etti. Metin Altıok’un kızı, CHP İzmir Milletvekili Zeynep Altıok Akatlı ise gençleri desteklediğini açıkladı.

Vatan Partisi İzmir Öncü Gençlik Başkanı Birkan Burkan, CHP İzmir gençlik başkanının tavrını “CHP’nin tarihine ve tabanına ihanet” diye niteledi.

Aydınlık’a konuşan Burkan, “Arkadaşları uyarıyoruz. Terörü İzmir’e davet ediyorsunuz farkına varın. Terör örgütlerinin yapamadığı işi CHP’li gençler yapmış oluyor. Ancak CHP’nin birikimi, Türk gençliğinin birikimi bu değildir, etkilemez. Biz Kurtuluş Savaşı gibi haklı bir anti-emperyalist savaştan bugüne geldik. Kobani gibi emperyalist savaşın barış görüntüleri de yalan. Çünkü onlar haklı bir mücadele içinde değiller.” dedi.

Hayati Özcan / İzmir

Aydınlık