Kızılay kurbanları 4 milyon kişiye ulaştıracak

Türk Kızılay, kurban etlerini 4 milyon ihtiyaç sahibine ulaştıracak. Bu yıl depremlerin yaşandığı Elazığ, Bingöl ve Van’da yaşayan vatandaşlara öncelik verilecek. Pandemi nedeniyle gelir kaybı yaşayan aileler de ilk sıralarda yer alacak. Ulusal Kanal’a konuşan Türk Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık, kurbanlıkların yerli üreticilerden alındığını kaydetti. Yurt içindeki kurban vekaleti bedelinin bin 50, yurt dışı için ise 850 lira olarak belirlendiğini bildirdi.

Kızılay kurbanları 4 milyon kişiye ulaştıracak

Kurban Bayramına az bir zaman kala Türk Kızılay ve Et ve Süt Kurumu “Bereketi Yıl Boyu Sürsün” sloganıyla bir kampanya başlattı. Vekaletle kesilen kurbanların konserve haline getirildiği tesis basın mensuplarına tanıtıldı.

Kızılay öncelikli olarak kurbanlıkları deprem yaşanan Elazığ, Van ve Bingöl illerindeki vatandaşlara götürecek. Pandemi nedeniyle gelir kaybı yaşayan vatandaşlar da ilk sıralarda olacak. Yurt dışında ise Pakistan, Afganistan, Somali, Suriye, Irak, Filistin, Yemen ve KKTC’nin de arasında bulunduğu 14 ülkede de kurban kesimleri yapılacak.

Ulusal Kanal’a konuşan Türk Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık, kurbanlıkların hangi işlemlerden geçtiği konusunda detaylı bilgi verdi.

Kınık, kurban vekaletinin yurt dışı ve yurt içi bedellerini de paylaştı. Vatandaşlara da çağrıda bulundu.

Kınık," Kızılay'ın yurt içindeki kurban vekaleti hisse bedeli 1050 lira olarak belirlendi, yurt dışında da 850 lira olarak belirlendi. Bu çerçevede özellikle kurban bağışını vekaletle yapmak isteyen vatandaşlarımız, ellerini biraz daha çabuk tutmalı" dedi.

ulusal.com.tr

# kurban # 2020 # türk kızılay # türk kızılayı kurban fiyatı