PKK'nın Avrupa'daki uyuşturucu ağı belgelendi

Emniyet Genel Müdürlüğü’nün uyuşturucu raporunda, PKK’nın Avrupa'daki uyuşturucu ticaretini nasıl kontrol ettiği belgelendi. PKK'nın uyuşturucudan elde ettiği yıllık gelirin 2,5 milyar dolara ulaşıyor. Rapora göre PKK uyuşturucu ticaretinde, siyasi amaçlı dernekleri ve deşifre olmamış militanlarını kullanıyor.

PKK'nın Avrupa'daki uyuşturucu ağı belgelendi

Terör örgütü PKK ve uzantılarına Avrupa ve Amerika Birleşik Devletleri kucak açtı. Ancak PKK, uyuşturucuyla ABD ve Avrupa ülkelerini vurdu. Emniyet Genel Müdürlüğü’nün “2021 Türkiye uyuşturucu raporu”nda, PKK’nın Avrupa’daki uyuşturucu ticaretini nasıl kontrol ettiği belgelendi.

Avrupa’daki sokak satıcılarını organize ederek özel hücrelerle uyuşturucu trafiğini yöneten PKK'nın uyuşturucudan elde ettiği yıllık gelirin 500 milyon Euro ile 2,5 milyar Dolar arasında değiştiği ortaya çıktı.

Rapora göre örgüt uyuşturucu ticaretinde, siyasi amaçlı dernekleri ve deşifre olmamış militanlarını kullanıyor. Uyuşturucu imalatı yapan organizasyonlara yer temini ve koruma da sağlayan PKK, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde yasa dışı kenevir ekiminde aktif rol oynuyor.

AVRUPA PKK'NIN KİRLİ YÜZÜNÜ BİLİYOR

Emniyet Genel Müdürlüğü'nün raporunda, ABD, Almanya, Birleşmiş Milletler, NATO ve Europol'un PKK'nın uyuşturucu ticaretiyle ilgili çarpıcı belge ve raporlarına da yer verildi.

"Terörizm ve Politik Şiddet" başlıklı bir raporda, "Avrupa'da uyuşturucu bağlantılı suçlardan yakalanan Türk vatandaşlarının çoğunluğunun PKK/KCK/PYD militanı olduğu veya örgütle sıkı bağı bulunduğu'' ifadesi yer aldı. Ayrıca Almanya Başsavcılığı, Avrupa'da yakalanan uyuşturucunun yüzde 80'inin PKK ile bağlantısı olduğunu bildirdi.

PKK’nın uyuşturucu ticareti yaptığını raporlayan ülkelerden biri de Amerika Birleşik Devletleri… Amerikan Adalet ve Dışişleri Bakanlıklarının yayınladıkları raporlarda, PKK/KCK/PYD'nin terör eylemlerini finanse etmek amacıyla eroin üretimi ve kaçakçılığı yaptığı belgeleriyle ortaya konuyor. Örgütün, uyuşturucu ticaretinden sadece pay almadığı, uyuşturucunun Avrupa'ya taşınması ve pazarlanmasında da doğrudan rol aldığı vurgulandı.

PKK'nın üst düzey yöneticilerini uyuşturucu kaçakçısı olarak ilan eden ABD, diğer bir taraftan Suriye'de bulunan PKK/PYD terör örgütüne destek vermeye devam ediyor.

PKK’nın uyuşturucu ağına, NATO, Birleşmiş Milletler Uyuşturucu ve Suç Ofisi ile Kanada Dışişleri Bakanlığı'nın raporlarında da yer veriliyor. NATO'nun Takviyeli Ekonomik Komite toplantısındaki raporunda; uyuşturucunun PKK’nın en karlı kriminal faaliyeti olduğu, terör örgütün, narkotik üretimi ve ticaretinin her safhasında yer aldığı belirtiliyor. NATO istihbarat analistlerine göre PKK/KCK/ PYD sadece eroin kaçakçılığından 50 milyon dolardan 100 milyon dolara kadar gelir elde ediyor.

# pkk # Emniyet Genel Müdürlüğü # uyuşturucu # avrupa # nato # Europol # uyuşturucu raporu # uyuşturucu ticareti