Kars'ta PKK/KCK operasyonu: 19 gözaltı

Bölücü terör örgütü PKK'ya yönelik Kars'ta yürütülen soruşturma kapsamında 19 kişi gözaltıan alındı. Aralarında HDP'li yöneticler de bulunuyor.

Kars'ta PKK/KCK operasyonu: 19 gözaltı

Kars Başsavcılığınca, 19 şüpheli hakkında "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan yakalama kararı çıkartıldı.

Terör soruşturması kapsamında, Belediye Başkan yardımcıları, HDP Belediye Meclis, İl Genel Meclis üyeleri, HDP İl Başkanı ve partinin bazı ilçe teşkilatı yöneticileri gözaltına alındı.

Sabah saatlerinde eş zamanlı operasyon yapıldı. 19 kişinin ikametinde ve Belediye Başkanlığı binası ile HDP İl binasında arama yapıldı.

Gözaltına alınan şüphelilerin, 2014-2015'te, Kağızman ilçesi Çemçe-Madur bölgesinde PKK tarafından kurulan sözde barış ve canlı kalkan çadırında yer aldıkları belirlendi. Söz konusu bölgedeki örgüt mensuplarına yaşamsal malzeme temin ettikleri, teröristlerin "sözde şehitliği" için düzenlenen açılışa katıldıkları tespit edildi.

Şüphelilerin ayrıca PKK terör örgütünün Avrupa yapılanmasına toplanan paraları aktardıkları ve örgüt propagandası yaptıkları ortaya çıktı.

Gözaltına alınma gerekçeleri arasında ölen veya tutuklanan örgüt mensuplarının aile üyelerini işe almak, PKK'nın şehir yapılanması içinde faaliyet yürütmek, ihalelere girecek kişileri örgüt talimatıyla tehdit etmek ve engellemek de bulunuyor.

# hdp # pkkkck # kars