Murat Eren'in dosyasında yetki tartışması

Pilot Yüzbaşı Murat Eren'in Atabeyler kumpası kapsamında yeniden yargılandığı davanın ilk duruşmasında ara karar verildi. Yetkisizlik kararıyla dosyayı Adalet Bakanlığı'na gönderen Ankara 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi, duruşmayı 2 Temmuz'a erteledi. Duruma tepki gösteren Murat Eren'in Avukatı Muhammed Sarıkaya ise verilen kararın davayı uzatacağını söyledi

Uğradığı kumpas sonrası hakkında yeniden yargılama kararı verilen eski Özel Kuvvetler Pilotu YüzbaşıMurat Eren'in yeniden yargılaması başladı. Ancak ilk duruşmada beklenenin aksi bir karar çıktı.

Askeri mahkemeler kapatıldığı için dava Ankara 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nce görüldü. Duruşmaya Murat Eren ve Avukatı Muhammed Sarıkaya katıldı.

Duruşmada söz alan Murat Eren, 13 yıldır bu davada yargılandığını hatırlattı ve mağduriyetinin giderilmesini istedi.

Eren, 2006 yılında Atabeyler olarak açılan davanın ve yargılama sürecinde kendisine verilen 4 yıl hapis cezasının bir FETÖ kumpası olduğunu vurguladı.

Beyanların ardından mahkeme heyeti ara kararını açıkladı. Mahkeme, yargılamanın "Anayasal düzene karşı işlenen suçlara" bakmakla görevli ağır ceza mahkemesinde yapılması amacıyla dosyayı Adalet Bakanlığı'na gönderdi. Bakanlık, davaya hangi mahkemenin bakacağına karar verecek.

1'inci Ağır Ceza Mahkemesi ilgili yazışmaların yapılması kapsamında da davayı 2 Temmuz'a erteledi.

Yüzbaşı Murat Eren'in Avukatı Muhammed Sarıkaya, FETÖ kumpası olan bir dava için verilen bu karara tepki gösterdi. Ulusal Kanal'a konuşan Sarıkaya, 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nin önce "dosyaya bakacağım deyip" sonrasında ise kararını değiştirmesinin yanlış olduğunu söyledi.

Yeniden yargılama kararının 2 buçuk yıl önce verildiğini belirten Sarıkaya, mahkemenin "Görevsizlik" hamlesinin süreci iyice uzatacağını vurguladı.

HABER: GÜRKAN DEMİR

ulusal.com.tr

# avukat # Atabeyler # murat eren # pilot # kumpas # yüzbaşı