Ekrem İmamoğlu'nun göreve başlamasının ardından AKP'den bir flaş hamle daha

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Seçim İşleri Başkanı Ali İhsan Yavuz, Ekrem İmamoğlu'nun mazbatasını alıp göreve başlamasının ardından açıklama yaptı. AKP'li Yavuz, "Düzeltilen oyların yüzde 89'u AK Parti lehine kayda geçmiştir. Bizim hedefimiz, yaşanan yanlışlıklardır. Oy kullanan KHK'lılar için YSK'ya bugün itiraz edeceğiz." dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Seçi̇m maratonunu başarıyla tamamladık, bi̇rtakım tartışmalar olmuştur ama bu durum demokrasi̇mi̇zi̇n başarıyla i̇şledi̇ği̇ gerçeği̇ni̇n tesli̇mi̇ne engel deği̇l. Ki̇mse hak arama mücadelesi̇ne gi̇rdi̇ di̇ye, ki̇mse hak arama mücadelesi̇ verenleri̇ hakaretle eleştirme yoluna gi̇demez. YSK noktayı koyduğu zaman, bi̇zi̇m i̇çi̇n de mesele bi̇tmi̇ştir. YSK kararından sonra yola devam"ifadelerini kullandı. AKP'li Yavuz, kendisi ile ilgili televizyoncu Fatih Portakal'ın FETÖ ile ilişkilendirerek yayınlar yaptığını söyleyerek tepkisini dile getirdi. Yavuz, "Hiçbir zaman FETÖ ile bir irtibatının olmadığını, hiçbir zaman gazetelerine üye olmadım Bankalarında hesabım olmadı, derneklerine üye olmadım, hiçbir zaman sohbetlerine katılmadım bağışta bulunmadım" dedi. AKP, Maltepe İlçe Seçim Kurulu tarafından hazırlanan İlçe Birleştirme Tutanağı'nın hukuksuz olduğu, buna dayanarak hazırlanan İl Seçim Birleştirme Tutanağı'nın da geçersiz olacağı iddiasıyla İl Seçim Kurulu'na başvurma kararı aldı

Ekrem İmamoğlu'nun göreve başlamasının ardından AKP'den bir flaş hamle daha

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Seçim İşleri Başkanı Ali İhsan Yavuz, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun mazbatasını alıp göreve başlamasının ardından açıklamalarda bulundu.

Yavuz, Anadolu Soruyor programında yerel medya temsilcilerinin sorularını yanıtladı.

AKP'li Yavuz, şunları söyledi:

"Düzeltilen oyların yüzde 89'u AK Parti lehine kayda geçmiştir.

Bizim hedefimiz, yaşanan yanlışlıklardır.

Oy kullanan KHK'lılar için YSK'ya bugün itiraz edeceğiz."

YSK VE KHK

Yavuz, 298 sayılı kanunda her şeyin açık olduğunu kamu hizmetinden mahrum olanların seçme ve seçilme haklarının olmadığını vurgulayarak, "Şuan da sadece İstanbul da KHK ile görevden alınanların araştırmasını yapıyoruz. Bize ulaşan bilgilere göre KHK’lıların sayısının da 20 bin civarında olduğunu tahmin ediyoruz. Bu nedenle YSK'ya bugün ek bir dilekçe vererek KHK ile görevden alınanların oy kullandıklarının tespit edilmesi ve seçimlerin iptali için başvuracağız.” dedi.

İMAMOĞLU'NA MAZBATA VERİLMESİ

Ali İhsan Yavuz’a dün İstanbul Seçim Kurulunun İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na mazbatayı vermesine ilişkin görüşleri de soruldu.

Yavuz "Bu karar tabi şık olmamıştır. Elbette İstanbul Seçim Kurulunun kararlarına uymak gerekir. Bu kurulun yapması gereken Yüksek Seçim Kurulunu beklemekti. Süreci daha karmaşık hale getirmek doğru değildir" diye konuştu.

FATİH PORTAKAL

AKP'li Yavuz, kendisi ile ilgili televizyoncu Fatih Portakal'ın FETÖ ile ilişkilendirerek yayınlar yaptığını söyleyerek tepkisini dile getirdi. Yavuz, "Hiçbir zaman FETÖ ile bir irtibatının olmadığını, hiçbir zaman gazetelerine üye olmadım Bankalarında hesabım olmadı, derneklerine üye olmadım, hiçbir zaman sohbetlerine katılmadım bağışta bulunmadım" dedi.

KENDİSİ HAKKINDAKİ İDDİALAR

Öte yandan sandık başkanlarının FETÖ yakınlarından oluştu iddiasına yönelik tespitlere muhalefet partilerinin "Sandık başkanları FETÖ'cü deniliyor AK Parti'de birçok FETÖ’cünün akrabası görev yapıyor" eleştirileri olduğunun hatırlatılması üzerine ise Yavuz "Bizim için milat 17-25 Aralıktır. Bu tarihlerden önce FETÖ ile irtibatlı olanları suçlamıyoruz dedi. FETÖ ile irtibatlı olanlar varsa devletimiz gereğini yapıyor" dedi.

AKP, İL SEÇİM KURULU'NA BAŞVURACAK

AKP, Maltepe İlçe Seçim Kurulu tarafından hazırlanan İlçe Birleştirme Tutanağı'nın hukuksuz olduğu, buna dayanarak hazırlanan İl Seçim Birleştirme Tutanağı'nın da geçersiz olacağı iddiasıyla İl Seçim Kurulu'na başvurma kararı aldı.

ERDOĞAN'DAN SEÇİM MESAJLARI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, seçim ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Erdoğan, şunları söyledi:

"31 Mart seçi̇mleri̇, demokrasi̇ şöleni̇ havasında geçti.

Seçi̇m maratonunu başarıyla tamamladık, bi̇rtakım tartışmalar olmuştur ama bu durum demokrasi̇mi̇zi̇n başarıyla i̇şledi̇ği̇ gerçeği̇ni̇n tesli̇mi̇ne engel deği̇l.

Ki̇mse hak arama mücadelesi̇ne gi̇rdi̇ di̇ye, ki̇mse hak arama mücadelesi̇ verenleri̇ hakaretle eleştirme yoluna gi̇demez.

YSK noktayı koyduğu zaman, bi̇zi̇m i̇çi̇n de mesele bi̇tmi̇ştir.

YSK kararından sonra yola devam.

Ülkemi̇zi̇n önünde 4,5 yıllık kesi̇ntisi̇z bi̇r i̇craat dönemi̇ bulunuyor.

Seçi̇m tartışmalarını geri̇de bırakarak, ekonomi̇ ve güvenli̇k başta olmak üzere asıl gündemi̇mi̇ze dönmek şarttır.

Dönem; kucaklaşma, bi̇rli̇k ve beraberli̇ği̇mi̇zi̇ yeni̇den perçi̇nleme dönemi̇di̇r.

Yapısal reformları, hayata geçi̇rmeye devam edeceği̇z."

ulusal.com.tr

# istanbul # ekrem imamoğlu # AKP # ali ihsan yavuz # seçim sonuçları