Yaşar Okuyan: İsmi Devlet ama devletle alakası yok

Musul ve Kerkük çıkışı yapan MHP Genel Başkann Devlet Bahçeli'ye bir tepki de, MHP camiasının yakından tanıdığı Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Okuyan'dan geldi. "İsmi devlet ama devletle alakası yok" diyen Okuyan, Bahçeli'nin "Muhattap almayız" açıklaması için ise "Bu sözleri aslında Bahçeli'nin içine düştüğü acziyeti gösteriyor" değerlendirmesinde bulundu.

Musul ve Kerkük çıkışı yaptı, tepkilerin hedefine oturdu. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, konuştuğuna, konuşacağına pişman oldu.

Meclis grubunda konuşan Bahçeli'ye ilk tepki Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'ten gelmişti. Perinçek "Musul ve Kerkük'ü isteyen Diyarbakır'ı verir" dedi.

Tepkilerin hedefindeki isim Bahçeli, Perinçek'in eleştirisine yanıt bulamayınca "Muhattap almayız" demekle yetindi.

​"İSMİ DEVLET AMA"

Bahçeli'nin sözlerine yanıt gecikmedi. MHP'nin eski önderlerinden eski çalışma ve sosyal güvenlik bakanı Yaşar Okuyan "İsmi devlet ama devletle alakası yok" dedi.

"Devlet Bahçeli bu olayları bile algılayamayacak düzeyde. İsmi Devlet ama devleti daha tanıyamamış. Devletle ve devlet aklıyla uzaktan yakından alakası yok. Kendisine tavsiyem yurttaşlık kitabını açsın devlet nedir bunu öğrensin. Belki o zaman isminin hakkını bir nebze verir."

"BALGAT'TAN ÇIKIP BİR ÜLKEYE GİTTİ Mİ"

Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Okuyan, Bahçeli'ye "Balgat'tan çıkıp, bir ülkeye gittiniz mi?" diye de sordu.

"Devlet Bahçeli, "Doğu Perinçek Rusya adına konuşur, Çin adına konuşur" diyor. Sayın Doğu Perinçek ve Vatan Partisi yöneticileri bölge ülkeleriyle görüşüyor. Ziyaretlerin Türkiye lehine çok katkısı olmuştur. Eğer bu temasları Bahçeli bilmiyorsa, gelsin ben anlatırım. Kendisi 15 yıllık genel başkanlık sürecinde bir defa Balgat'tan, Genel Merkez binasından çıkıp bir ülkeye gitti mi? Bu ülkelerle onlarca görüşme oluyor. Cesaretiniz mi yok? Söyleyecek sözünüz mü yok?"

ulusal.com.tr

# devlet bahçeli # Kerkük # musul # yaşar okuyan