Rusya 6 karargah ve 7 depoyu vurdu

7 Eylül'de Tahran'da yapılacak üçlü zirve öncesi harekete geçildi. Rus ve Suriye savaş uçakları İdlib'te terör hedeflerini bombaladı. 22 gün sonra yeniden operasyona başlayan Rusya ilk açıklamasında, Tahran zirvesini hatırlattı.

6 karargah ve 7 depo vuruldu.

Hedefler imha edildi.

İdlib'teki silahlı grupların binaları yerle bir edildi.

Rusya ve Suriye Cisr Şuğur'a ortak operasyon düzenledi. Hava harekatına 3 Rus savaş uçağı katıldı. Jetler Hımeymim askeri üssünden havalandı.

20 sorti yapan Rus uçaklarının bombardımanı gün boyu sürdü.

Kara harekâtına hazırlanan Suriye ordusunda ise izinler kaldırıldı. Gönüllülerden yeni asker alımları yapılıyor. Kara harekâtı için ise gözler 7 Eylül’de Tahran’da yapılacak Türkiye-Rusya-İran zirvesine çevrildi.

Ve Türkiye... İdlib harekâtı süreci Ankara'da yakından takip ediliyor. Türkiye, yeni bir göç dalgasından endişeli. IMP News'in Suriye kaynaklarına dayandırdığı haberine göre; Ankara tarafından Moskova’ya üç öneri sunuldu. Rusya tarafı önerilerin değerlendirilip yanıtlanacağı bilgisini verdi. 7 Eylül’de Tahran’da yapılacak İdlib zirvesinde de bu üç önerinin tartışılacağı öğrenildi. Türkiye’nin operasyona Özgür Suriye Ordusu’nu da katmayı amaçladığı iddia ediliyor.

Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad ise Rusya ve İran'ın desteği ile İdlib'e başlatacağı harekâta yönelik son hazırlıklarını yapıyor. Kapsamlı operasyona hazırlanan Suriye ordu birlikleri, ilk etapta Cisr eş Şuğur üzerinden Halep-Hama ve Lazkiye koridorunu ele geçirmeyi amaçlıyor.

ulusal.com.tr

# rusya # idlib # depo # karargah