Suriye ordusu İdlib'in Serakib ilçesinde

İdlib sahası hareketli... Suriye ordusu kendi topraklarını teröristlerden temizlemek için ilerleyişinin sürdüyor. Bu kapsamda M-5 karayolunun tam ortasındaki Serakib ilçesine girildi. Türk Ordusu da teyakkuzda, verilecek her emre hazır. Bir yandan da sınıra sevkiyat yapıldı, İdlib gözlem noktalarına takvike güç gönderildi.

Suriye ordusu İdlib'in Serakib ilçesinde

Suriye sahası ve sınırı sıcak. Türkiye takviye güç gönderirken, Suriye ordusu belirlediği noktaları ele geçiriyor.

Suriye Ordusu İdlib'e yönelik harekatı hız kesmeden devam ediyor.

M4 ve M5 karayollarının kesiştiği, bölgenin en stratejik yerleşimi Serakib'de kontrol sağlandı. Serakib’den sonraki hedefinin Sarmin kasabası olması bekleniyor.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Tel Tukan'da bulunan 7 no’lu gözlem noktası da Suriye'nin kontrol ettiği alanın içine girdi. Güvenlik kaynakları çatışma riskine karşı eli tetikte. Gözlem noktaları sıkı şekilde korunuyor.

Suriye Ordusu, ele geçirdiği noktalarda silah ve mühimmat de ele geçirdi. Silahların ABD yapımı olması dikkat çekiyor.

Türkiye sınırında da hareketlilik yaşandı. İdlib gözlem noktalarına tank sevk edildi. Konvoy, Hatay'ın Hassa ve Kırıkhan ilçelerinden geçerek Reyhanlı'ya ulaştı.

20 tank, geniş güvenlik önlemleri altında İdlib'deki gözlem noktalarına yönlendirildi.

Güvenlik kaynakları tedbiri elden bırakmıyor. Türk askeri verilecek her göreve hazır olduğunu duyurdu.

İdlib'deki teröristler zaman zaman saldırılarda bulunuyor. Bu konuda Türk ve Rus yetkililerinin ateşkesi sağlamak için çalıştığı belirtildi. Ancak ocak ayının son iki haftasında bine yakın saldırı oldu. Bu saldırılarda Rus ve Türk askeri personelin yaşamını yitirdi belirtildi. Bu bilgiyi Rusya Dışişleri Bakanlığı paylaştı.

Astana sürecine bağlılık vurgusu yapan Rusya Dışişleri Bakanlığı, siyasi sürecin ilerlemesi için Türk ve İranlı partnerlerle kapsamlı koordinasyonun devam edeceğini duyurdu.

ulusal.com.tr

# suriye # idlib # Serakib