Çin Devlet Başkanı Şi Cinping: Problemleri acilen çözmeliyiz

Koronavirüs dört ülkede daha görüldü. Irak, Afganistan, Kuveyt ve Bahreyn'de İran'dan dönen yolcularda koronavirüse rastlandı. İtalya'da can kaybı 5'e çıktı. Çin'de ise koronavirüs hastanesinden çok sayıda kişi taburcu edildi.

Çin Devlet Başkanı Şi Cinping: Problemleri acilen çözmeliyiz

Koronavirüsle mücadele eden Çin'de salgına çözüm arayışı sürüyor. Son 24 saatte 150 kişi yaşamını yitirdi, 409 yeni vaka saptandı.

Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, Vuhan kentinde ortaya çıkan salgına ilişkin bilgilendirme yaptı. Şi, virüsün "hala acımasız ve karmaşık" durumda olduğunu söyledi.

Destek açıklamalarına teşekkür eden Şi, "Bahar çiftçiliğini etkileyen önemli problemleri acilen çözmeliyiz." dedi.

Bağışıklığı düşük kişileri etkileyen virüs üç ülkede daha tespit edildi. Irak, Afganistan, Kuveyt ve Bahreyn'de virüsü taşıyan İran'dan gelen yolcular oldu.

Irak'ın Necef kentinde İranlı bir öğrenciye, koronavirüs teşhisi kondu.

Kuveyt Sağlık Bakanlığı, İran'ın Meşhed kentinden gelen 3 kişide koronavirüs bulunduğunu açıkladı.

Bahreyn'de de İran'dan dönen bir kişide yeni tip koronavirüs görüldü. Yolcu, Selmaniye bölgesinde karantina altına alındı.

Afganistan'ın batısında ilk koronavirüs vakası yaşandı. Kamu Sağlık Bakanı Ferozuddin Feroz, Herat vilayetinde bir kişide Kovid-19 tespit edildiğini bildirdi. Acil durum ilan edilen ülkede en az 10 kişi yeni tip koronavirüs şüphesiyle de karantinaya alındı.

İtalya'da ise 2 kişi daha hayatını kaybetti. Toplam 4 kişini öldüğü ülkede hükümet olağanüstü toplandı.

Virüs bulaşan kişi sayısı dünya genelinde 79 bini geçerken Şuana kadar Japonya'da 4, Güney Kore'de 7,Tayvan, Filipinler ve Fransa'da birer kişi yaşamını yitirdi.

Singapur, ABD, Tayland , Avustralya, Malezya, Vietnam, Almanya, İngiltere, Birleşik Arap Emirlikleri, Kanada, Hindistan, Rusya, İspanya, Nepal, Sri Lanka, Kamboçya, Belçika, İsveç, Finlandiya, Mısır, Lübnan ve İsrail'de gözlem altındaki hastaların tedavisi devam ediyor.

ulusal.com.tr

# iran # koronavirüs # çin # ırak # italya # Kuveyt # bahreyn