Kozinoğlu dosyası yeniden açılıyor!

MİT Orta Asya Başşmüşaviriyken tutuklanan ve Silivri Cezaevi’nde şüpheli bir şekilde hayatını kaybeden Kaşif Kozinoğlu ile ilgili dosya yeniden açılıyor. Ailesi, Kozinoğlu'nun "Ergenekon ile ilişkilendirilmesinin gerekçelerinin açıklanmasını" istedi. Bu talep üzerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı dosyayı raftan indirdi.

Kozinoğlu dosyası yeniden açılıyor!

MİT Başmüşaviri görevindeyken tutuklanıp Silivri Cezaevine konulan ancak şüpheli bir şekilde hayatını kaybeden Kaşif Kozinoğlu dosyası yeniden açıldı.

Kozinoğlu, Kazakistan'da görevli olduğu dönemde Türkiye'ye çağrılmış ancak tutuklanmasına rağmen bir kez bile hakim karşısına çıkarılmamıştı.

Bildiklerini Aydınlık Gazetesi'ne yazdığı mektuplarla kamuoyuna açıklayan Kozinoğlu, AKP'nin MİT içerisindeki yapılanmasından, cemaatin mal varlığına kadar birçok bilgiyi paylaşmıştı. Başbakan Erdoğan'ın İsviçre'de 8 ayrı hesabının bulunduğunu da Kozinoğlu'nun mektuplarında yer alıyordu.

Kozinoğlu 12 Kasım 2011'de tutuklu bulunduğu Silivri Cezaevi'ndeyken geçirdiği ani rahatsızlık sonucu hastaneye kaldırıldı ancak kurtarılamadı. Kozinoğlu'nun "kalp krizi" nedeniyle öldüğü öne sürüldü. Ancak, Adalet Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan çelişkili açıklamalar ölümünü şüpheli hale getirdi. Ölümüyle ilgili Adli Tıp raporu da kamuoyuna açıklanmadı.

Ölümünün ardından hakkındaki dava da düştü. Ancak Kozinoğlu dosyası 3 yıl sonra yeniden açıldı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı ailesinin "Ergenekon ile ilişkilendirme gerekçeleri açıklansın" talebi üzerine Kozinoğlu dosyasını işleme aldı. Savcılığın incelemeleri tamamladıktan sonra Kozinoğlu’nun ölümünün de araştırılması için harekete geçeceği belirtildi.

ulusalkanal.com.tr

# Kaşif kozinoğlu # MİT # aydınlık gazetesi # silivri cezaevi