Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın şehit edilmesi davasında yeni gelişme

Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın şehit edilmesine ilişkin davada savcılık mütalaasını açıkladı.Davada tutuklu bulunan 2 sanığın müebbet, firari 9 sanığının dosyasının ayrılması, 2 sanık için de15'er yıla kadar hapis cezası istendi. Konuyla ilgili konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Şunu bilelim ki bir Selim kardeşimiz şehit olur ama arkasından da binlerce Selim Kiraz kardeşimiz gelir." dedi

Cumhuriyet SavcıMehmet Selim Kiraz'ın şehit edilmesine ilişkin duruşmada, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan mütalaa okundu.

Mütalaada, tutuklu sanıklar Mustafa Koçak ve Murat Canım'ın, "Anayasayı ihlal ve kasten öldürme" suçlarından ikişer kez ağırlaştırılmış müebbet, diğer suçlardan da 25'er yıla kadar hapis cezasına çarptırılması istendi.

İstanbul 27'inci Ağır Ceza Mahkemesindeki görülen duruşmada firari 9 sanığının dosyasının ayrılması, 2 sanık için de "silahlı terör örgütüne yardım" suçundan 15'er yıla kadar hapis cezası talep edildi.

Kiraz'ın, DHKP/C'li teröristlerce makamında rehin alınarak şehit edilmesine ilişkin 4'ü tutuklu 9'u firari 14 sanığın yargılandığı davada mütalaasını açıklayan savcılık, iki sanığın ikişer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmasını istedi.

Davanın firari 9 sanığıyla ilgili dosyanın ise ayrılması ve başka bir esas numarası verilerek yürütülmesi talep edildi.

Dava ile ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara'da yapılan Adli Yargı Hakim ve Cumhuriyet Savcısı Kura Töreni'nde konuştu. Erdoğan, "Şunu bilelim ki bir Selim kardeşimiz şehit olur ama arkasından da binlerce Selim Kiraz kardeşimiz gelir." dedi.

ulusal.com.tr

# savcı # Mehmet Selim Kiraz