Bahçeli'den ABD'ye DEAŞ tepkisi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Türkiye’yi DEAŞ’la mücadeleye zarar vermekle suçlayan ABD’ye sert tepki gösterdi. DEAŞ, YPG ve PKK'yı kiralık tetikçi olarak kullananların gün gibi karşıda olduğunu söyleyen Bahçeli, “Bunların dost olması eşyanın tabiatına aykırıdır” dedi. CHP’nin PKK’nın siyasi uzantısı HDP ile ilişkisi olduğunu belirten Bahçeli, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na da 5 soru yöneltti.

Bahçeli'den ABD'ye DEAŞ tepkisi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Türkiye’nin DEAŞ’la mücadeleye zarar verdiğini iddia eden ABD’ye tepki gösterdi. İç siyasete ilişkin değerlendirmeler yaptı.

- Teröristleri kimler eğitiyor, kimler donatıyor, hangi dost ve müttefik görünümlü ülkeler silahlandırıp üzerimize kışkırtıyor?

- NATO üyesi olup DEAŞ'a karşı en çok mücadele veren, en çok bedel ödeyen ülke Türkiye'dir. PKK'ya silah veren bellidir

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuştu. ABD’ye terör örgütü PKK’ya desteği üzerinden tepkisini dile getirdi.

- Mehmetlerimizin, polislerimizin şehadetine çanak tutanlar bellidir. DEAŞ'ı, YPG'yi, PKK'yı kiralık tetikçi olarak kullananlar gün gibi karşımızdadır. Ve bunların dost olması, müttefiklik söylemleri eşyanın tabiatına aykırıdır.

''BUGÜNKÜ CHP YÖNETİMİ PKK İLE İTTİFAK TÜNELİNE GİRMİŞ''

Bahçeli, CHP’nin PKK’nın siyasi uzantısı HDP ile ilişkisi olduğunu belirtti.

- Bugünkü CHP yönetimi, PKK’yla ittifak tüneline girmiş, HDP’yle bölücülüğün gergefinde işlenmiştir. İP ise bunların proje süsüne, zillet mezesine dönüşmüştür.

BAHÇELİ’DEN KILIÇDAROĞLU’NA 5 SORU

Bahçeli, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na da 5 soru sordu. Sorular arasında “Anayasa’dan Atatürk’ü çıkarmayı ve Türk ismini tasfiye etmeyi planlıyor musunuz?” yer aldı.

- Türk vatandaşlığı kavramı yerine “Anayasal yurtseverlik”, Türkiye yerine “Ülke”, Türkiye devleti yerine “Cumhuriyet”, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı yerine, “Türkiye Cumhuriyeti insanı” kavramlarının getirilmesini amaçlıyor musunuz? Demokratik muhalefet diyerek TİP’i, HDP’yi yanınızda ve yörenizde görüyor, bunlara kucak açıyor musunuz? Terörist Demirtaş’ı hala savunuyor, ona elçiler yolluyor musunuz?

# abd # pkk # hdp # YPG # deaş # kemal kılıçdaroğlu # terör örgütü # nato # tepki # tip # MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli # ittifak # Bahçeli # pkk ypg