Akademisyenlerden turizme bilimsel destek

Turizmde yeni stratejik hamleler beklenirken, akademisyenler sürece katkı koymak üzere bir araya geldi. Türkiye’nin 81 ilinde faaliyet yürüten Turizm Akademisyenleri Derneği, turizmin ulusal ve uluslararası alandaki gelişimine bilimsel verilerle destek sunuyor. Antalya Temsilcisi Akdeniz Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yıldırım Yılmaz ile derneğin kuruluş amacını ve turizm sektörünün geleceğini anlattı.

Akademisyenlerden turizme bilimsel destek

Akademisyenler, turizmin çözüm ve seçenek arayışlarına bilimsel katkı koyacak etkin bir oluşumda buluştu. Turizm Akademisyenleri Derneği, Türkiye’nin 81 ilinde çalışmalarını sürdürüyor.

Derneğin Antalya Temsilcisi Akdeniz Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yıldırım Yılmaz, sektörün salgın döneminde uluslararası alanda yarattığı güvenin ardından verimi artıracak önemli noktalara işaret etti.

Turist sayısının turizm gelirlerine yansıması, turizmde çeşitlilik, pazarların artırılması, yerli tur operatörlerinin desteklenmesi ve diğer çözümler... Yılmaz, turizm stratejilerinin geliştirilmesinde öncelikli hedeflere vurgu yaptı.

Dernek, devlet ve sektör temsilcileri ile eşgüdüm halinde çözüm üretmeye hazır. Önceliklerden biri de akademik eğitimden geçen kalifiye çalışanların etkin istihdamı.

Turizm Akademisyenleri Derneği, ‘Turizmde Türkçenin Korunması Projesi’ ile ülkemizde bir ilki ortaya koyuyor.

# türkiye # Akademi # akademisyen # turist # turizm # Bilim # akdeniz # Akdeniz Üniversitesi # bilimsel