“Demokrat Yunanistan niyet okudu"

“Demokrat Yunanistan niyet okudu"

Milliyet gazetesi yazarı Melih Aşık, bugünkü köşe yazsının bir bölümünde Talat Paşa Komitesi'nin Yunanistan ziyaretindeki skandalı kaleme aldı. "Demoktat Yunanistan niyet okudu" diyen Aşık, yazının devamına şöyle devam etti:

İktidarın yapması gereken çıkışı Talat Paşa Komitesi yaptı... Yunan Parlamentosu’nun Ermeni soykırımı’nı reddetmeyi suç sayan yasasını protesto etmek için Atina’ya gitti. Demokrat Yunanistan niyet okudu... Talat Paşa Komitesi üyelerini kente sokmadan havaalanından geri döndürdü.

Bir gün önce Yunanistan’a giren Talat Paşa Komitesi üyesi Yunus Soner, sözü geçen yasanın uluslararası hukuka aykırı olduğuna ilişkin bildiriyi Yunan Parlamentosu önünde okudu. Gözaltına alındı...

Bu olayda dikkati çeken Türk Büyükelçiliği’nin tavrıydı. Bizim diplomatlar hiç ortada görünmedi. Oysa büyükeliçiliğimiz Yunan makamlarına en azından “Vatandaşlarımızın seyahat özgürlüğünü engellemezsiniz, kente girmelerine engel olamzasınız, eğer suç işlerlerse gereğini yaparsınız” demek durumundaydı... Hatırlatalım... Yunan Parlamentosu’nun kararına daha geçenlerde 150 Yunan tarihçi, akademisyen, yazar da karşı çıkmıştı.

# yunanistan # Atina # melih aşık # yunus soner # talat paşa komitesi