Dikkat! Sıcaklıklar aniden düşecek

Habertürk Meteoroloji Mühendisi Hüseyin Öztel, Pazar günü sıcaklıkların bir anda düşeceğini bildirdi. Serin ve yağışlı hava Perşembe gününe kadar etkili olacak. İşte Öztel’in önümüzdeki günler için hava değerlendirmesi;

Dikkat! Sıcaklıklar aniden düşecek

Türkiye hafta sonuna ilkbahar mevsim normallerinin de üzerinde sıcak ve güneşli giriyor. Cumartesi günü İstanbul’da sıcaklık 21 derece, Ankara’da 22 İzmir’de 23 dereceye ulaşacak. Marmara’da Sakarya Edirne gibi şehirlerde sıcaklık 25 derecenin de üzerine çıkacak. Rüzgar güney yönlerden esmeye başlayarak havayı hızla ısıtacak, lodos Ege ve Marmara’da zaman zaman kuvvetli esebilir.

PAZAR YAĞIŞ GELİYOR

Bu yaz provası kısa sürüyor. Pazar günü önce Marmara ve Karadeniz, ardından İç ve Doğu bölgelerimizin yeni bir yağışlı havanın etkisine girmesini bekliyoruz. Bu dönemde sıcaklıklar dalgalanmaya devam edecek.

Özellikle İstanbul’da montları kazakları kaldırmak için erken. Hava bir gün soğuyor bir gün ısınıyor. Pazar günü yağışlı ve serin, Pazartesi parçalı bulutlu ve biraz daha sıcak, Salı ve Çarşamba ise yine yağışlı hava etkili olacak. Sıcaklıklar ise 20 dereceden 13 dereceye kadar düşecek.. Serin ve yağışlı havanın Türkiye’de haftaya Perşembe gününe kadar etkili olmasını bekliyoruz.

SICAKLIK 23 NİSAN’DAN İTİBAREN ARTIYOR

Bu tarihte yaşanabilecek en olumsuz hava olayını, don hadisesini bu kez kuvvetli beklemiyoruz. Soğuma Karadeniz’in yüksek kesimlerinde hafif don riski oluştursa da genel olarak İç Anadolu, Ege ve Akdeniz sıfırın altındaki sıcaklıklara çok düşmeyecek. Ancak Orta Karadeniz’in yükseklerinde hafif don yaşanabilir.

25 Nisan tarihinden itibaren ise sıcaklıkların yeniden artmaya başlamasını bekliyoruz.

MARMARA: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde bölgenin doğusunda yer yer pus ve sis bekleniyor. Rüzgarın; öğleden sonra bölgenin batısında kuvvetli olarak (30-50 km/saat) eseceği tahmin ediliyor.

EGE: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde yer yer pus ve sis bekleniyor.

AKDENİZ: Az bulutlu ve açık, bölgenin iç kesimlerinin parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

İÇ ANADOLU: Az bulutlu ve açık, bölgenin güney ve doğu kesimlerinin parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

BATI KARADENİZ: Az bulutlu ve açık, öğleden sonra bölgenin iç kesimlerinin parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde yer yer pus ve sis bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Az bulutlu ve açık, öğleden sonra bölgenin iç kesimlerinin parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve az bulutlu, bölgenin güneydoğu kesimleri yer yer çok bulutlu, öğleden sonra Hakkari çevrelerinin hafif yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

# meteoroloji # hava sıcaklığı # yağmur